Βιογραφικό
Ανεβαίνοντας τα σκαλοπάτια της χώρας μπαίνεις στα γραφικά σοκάκια και εμφανίζεται ένα ζεστό στέκι που έχει τις ρίζες του στο 1990. Καθημερινά απο το πρωί, "Η Πιάτσα" μας υποδέχεται σαν καφέ. Φρέσκοι χυμοι, δυνατοί και δροσιστικοί καφέδες, σε συνδυασμό με το απαραίτητο γεύμα της ημέρας-το πρωινό. Καθώς μεσημεριάζει τη σκυτάλη παίρνει το εστιατόριο και μας μυεί σε τοπικές απολαύσεις και παραδοσιακές ελληνικές συνταγές. Λειτουργεί χειμώνα-καλοκαίρι, με εσωτερικό και εξωτερικό χώρο. Ξύλινα τραπεζάκια γήινοι τόνοι και φωτογραφίες του νησιού ομορφαίνουν τους τοίχους και μας μεταφέρουν σε παλιά χρόνια.
Μπορείς να πιεις από freddo μέχρι ελληνικό και να τα συνδυάσεις με αυγά, ομελέτα, γιαούρτι με μέλι, φρέσκο ψωμάκι και βούτηρο. Ένα σπιτικό ελληνικό πρωινό.
Υπηρεσίες
Στην ταβέρνα «Η Πιάτσα», ο Γιάννης Παούρης δίνει το στίγμα του και στην κουζίνα.
Με πολύ μεράκι επιμελείται γεύσεις θαλασσινές, μαγειρευτά, όπως μουσακά, παστίτσιο, μπιφτέκι καναδέζικο (ντομάτα και ζαμπόν ψημένο στο φούρνο), λαδερά όπως ιμάμ, γίγαντες, φάβα, σπιτικές πίτες, ντάκος και πολλές σαλάτες.
Δοκιμάσαμε την κρίθινη κουλούρα και μυηθήκαμε στην γεύση της Κέας, ενώ μας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις το χταπόδι στιφάδο, οι σαρδέλες φούρνου και τα παλιά ορεκτικά. Τα τοπικά προϊόντα Πασπαλάς, λόζα και λουκάνικο καπνιστό αποτελούν μία μόνιμη επιλογή όσων επισκέπτονται τη Τζιά…