Βιογραφικό
Ο ιατρός Γεώργιος Ν. Μπενέτος εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2001 (7ος σε σειρά κατάταξης στο σύνολο των εισαχθέντων) και αποφοίτησε με βαθμό «Άριστα» (9,33) και 3ος σε σειρά κατάταξης το 2007. Καθ’ όλα τα έτη των σπουδών του έλαβε υποτροφίες λόγω υψηλών επιδόσεων από το ίδρυμα κρατικών υποτροφιών (ΙΚΥ). Το 2016 έλαβε τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών «Μονάδες Εντατικής Θεραπείας – Καρδιολογική Νοσηλευτική» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό «Άριστα» (9,67).
Ανακηρύχθηκε διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2017 για θέμα με τίτλο «Μελέτη της θερμικής ετερογένειας αθηρωματικών πλακών σε ασθενείς με νόσο καρωτίδων άμφω με τη μέθοδο της ακτινομετρίας μικροκυμάτων» με βαθμό «Άριστα» . Έλαβε τον τίτλο ειδικότητας Καρδιολογίας τον Οκτώβριο 2017 από το «ΛΑΪΚΟ» Νοσοκομείο Αθηνών με θητεία και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Schwarzwald-Baar Klinikum, Villingen-Schwenningen, ΓΕΡΜΑΝΙΑ.
Για την ερευνητική του δραστηριότητα έχει λάβει σημαντικές υποτροφίες από καταξιωμένες επιστημονικές εταιρείες: το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας (ΕΛΙΚΑΡ) για διδακτορική έρευνα και την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία για μετεκπαίδευση σε αναγνωρισμένου κύρους κέντρο εξωτερικού.
Μετεκπαιδεύτηκε στην Κλινική Πυρηνικής Ιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ζυρίχης (USZ) σε μη επεμβατικές τεχνικές καρδιαγγειακής απεικόνισης και συγκεκριμένα στην αξονική στεφανιογραφία, το σπινθηρογράφημα και PET καρδιάς (τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων) και σε τεχνικές υβριδικής απεικόνισης/συγκερασμού τεχνικών. Παράλληλα, στο πλαίσιο της μετεκπαίδευσής του και της εκεί ερευνητικής του δραστηριότητας ανακηρύχτηκε το 2021 διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης για εργασία με τίτλο «Validation of deep-learning image reconstruction for coronary computed tomography angiography: Impact on noise, image quality and diagnostic accuracy».
Του έχει απονεμηθεί η ανώτατη πιστοποίηση επάρκειας για την εκτέλεση αξονικών καρδιάς από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καρδιαγγειακής Απεικόνισης (EACVI level 3 accreditation) και την Αμερικανική Εταιρεία Αξονικών Καρδιάς (SCCT level 3 accreditation). Από το 2022 είναι κάτοχος κάτοχος του τιμητικού τίτλου ‘Fellow’ της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας (FESC). Διαθέτει πιστοποίηση από το υπουργείο υγείας για την εκτέλεση νεότερων τεχνικών υπερήχων καρδιάς (stress echo, strain, διοισοφάγειο υπερηχογράφημα, Αρ. Πρωτ.Γ5α/Γ.Π.70277)
Είναι συγγραφέας περισσότερων των 55 επιστημονικών εργασιών δημοσιευμένων σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά (European Heart Journal, JACC Cardiovascular Interventions, Stroke, Atherosclerosis, International Journal of Cardiology κ.ά.).Παράλληλα, έχει παρουσιάσει πληθώρα (περισσότερες των 100) επιστημονικών εργασιών του στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά και διεθνή καρδιολογικά συνέδρια, ενώ επιστημονικές του εργασίες έχουν διακριθεί με διεθνή βραβεία.
Είναι συνεργαζόμενος κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά (Atherosclerosis Thrombosis & Vascular Biology, International Journal of Cardiovascular Imaging, Angiology κ.ά.) και έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων εσωτερικού και εξωτερικού.
Από το 2019 είναι Ακαδημαϊκός Υπότροφος της Α’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Γ.Ν.Α. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ», παρέχοντας ερευνητικό και διδακτικό έργο, συνεργάτης του ιατρείου Καρδιοογκολογίας της ομώνυμης κλινικής, υπεύθυνος του τμήματος Cardiac CT της Κλινικής «ΛΕΥΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ» (Αξονική στεφανιογραφία, αξονική TAVI, Αξονική καρδιάς).
Υπηρεσίες
- Ηλεκτροκαρδιογράφημα
- Τρίπλεξ Καρδιάς
- Τρίπλεξ Καρωτίδων
- Holter ρυθμού
- Holter Πίεσης
- Ραδιοϊσοτοπικές τεχνικές εκτίμησης καρδιολογικών παθήσεων
- Αξονική στεφανιογραφία
- Καρδιολογική κλινική εξέταση