Σουντουλίδης Πέτρος - Ουρολόγοι

Portrait_screenshot_6

Σουντουλίδης Πέτρος

Orario

Δέχεται Κατόπιν Ραντεβού

Επίκουρος Καθηγητής Ουρολογίας Α.Π.Θ.
Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ το 1996 και ολοκλήρωσε την ειδίκευσή του στην Ουρολογία το 2005, την ίδια χρονιά έλαβε και τον τίτλο του Fellow of the European Board of Urology (FEBU).

Εξειδικεύθηκε το 2006 για 3 μήνες στο Academic Medical Centre στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας μέσω υποτροφίας (clinical fellowship) της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας (EAU).

Επί 1 έτος (2008-09) μετεκπαιδεύθηκε στην Ενδοουρολογία στο University of California Irvine (UCI) των Η.Π.Α μέσω υποτροφίας της Ενδοουρολογικής Εταιρείας (Endourological Society clinical research fellowship).

Το 2010 ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με βαθμό «Άριστα».

Έως το 2015 κατείχε θέση Επιμελητή Α’ ΕΣΥ και επιστημονικά υπεύθυνου της Ουρολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Βέροιας. Από το 2016 έως το 2018 κατείχε μόνιμη θέση Consultant Urologist στο Pennine Acute Hospitals NHS Trust στο Μάντσεστερ της Μεγάλης Βρετανίας.

Τον Απρίλιο του 2018 διορίστηκε, κατόπιν εκλογής, σε θέση Επίκουρου Καθηγητή Ουρολογίας στο ΑΠΘ και εργάζεται στην Α’ Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική στο Νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς».

Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής (editorial board) 8 διεθνών περιοδικών και έχει διατελέσει κριτής (reviewer) για περισσότερα από 100 άρθρα σε αναγνωρισμένα διεθνή περιοδικά μεταξύ των οποίων τα BJU Int, Journal of Endourology, Urology, Annals of Surgery.

Είναι μέλος του International Continence Society (ICS) wiki Board καθώς και μέλος του EAU Section of Oncological Urology (ESOU). Από το 2018 είναι μέλος του Academy Education Council της Société Internationale D’Urologie (SIU) εκπροσωπώντας την Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία (ΕΟΕ).

Έχει δημοσιεύσει 65 άρθρα σε περιοδικά καταχωρημένα στο PubMed καθώς και 5 κεφάλαια σε ξενόγλωσσα βιβλία με συνολικά περισσότερες από 800 βιβλιογραφικές αναφορές (citations).

Έχει σημαντικό εκπαιδευτικό έργο (ομιλίες, προεδρεία) σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

Τα κλινικά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στις παθήσεις του προστάτη και στην ογκολογία του ουροποιητικού συστήματος.

Μετεκπαιδεύσεις

  • [2007] μετεκπαίδευσή στην Ουρολογική Κλινική του Academic Medical Centre (AMC) στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας 2007 (3μήνες) στα πλαίσια υποτροφίας (Clinical Fellowship) από την Ευρωπαϊκή Ουρολογική Εταιρεία (E.A.U).
  • [2008-2009] μετεκπαίδευση στην Ενδοουρολογία, Ρομποτική και Λαπαροσκοπική Χειρουργική στην Ουρολογική Κλινική του University of California, Irvine (UCI) στις ΗΠΑ. Η μετεκπαίδευσή μου έγινε στα πλαίσια υποτροφίας από την Ενδοουρολογική Εταιρεία (Endourological Society) με χορηγό την εταιρεία Boston Scientific και με αντικείμενο την έρευνα στην Ενδοουρολογία (Corporate Sponsored Research Fellowship in Endourology).
  • [2011] Laparoscopic Urological Surgery Intensive Course, στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Τηλεχειρουργικής (IRCAD/EITS) στο Στρασβούργο της Γαλλίας.
  • [2013] για 6 μήνες, στα πλαίσια υποτροφίας της Ουρολογικής Εταιρείας Βόρειας Ελλάδας, στην Ουρολογικής Κλινικής του νοσοκομείου “S.Pio da Pietrelcina” στην πόλη Vasto της Ιταλίας με εξειδίκευση στην λιθίαση ουροποιητικού και στον λαπαροσκοπική χειρουργική

Υποτροφίες
2006: Υποτροφία Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας (EAU)
Εγκρίθηκε η αίτηση για χορήγηση υποτροφίας μέσω του προγράμματος υποτροφιών (E.U.S.P) της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας (E.A.U). Η υποτροφία αφορά σε Clinical Fellowship διάρκειας 3 μηνών στην Ουρολογική Κλινική του Academic Medical Center (AMC) University Hospital στo Amsterdam της Ολλανδίας

2008 Υποτροφία Ενδοουρολογικής Εταιρείας (Endourological Society)
Μετά από αίτηση μου επιλέχθηκα μεταξύ πολλών υποψηφίων για την χορήγηση υποτροφίας για μετεκπαίδευση στην Ενδοουρολογία στην Ουρολογική Κλινική του University of California at Irvine (UCI). Η υποτροφία αυτή χορηγείται από την Ενδοουρολογική Εταιρεία (Endourological Society) ετησίως σε 3 μόνο ουρολόγους εκτός Η.Π.Α με σκοπό την εκπαίδευσή τους στην Ενδοουρολογία. Η μετεκπαίδευσή μου πραγματοποιήθηκε μεταξύ Αυγούστου 2008 και Ιουλίου 2009. 

2012 Υποτροφία Ουρολογικής Εταιρείας Βόρειας Ελλάδας
Μετά από γραπτές εξετάσεις στις οποίες κατέλαβα την 2η θέση η Επιτροπή Υποτροφιών της Ουρολογικής Εταιρείας Βόρειας Ελλάδας μου απένειμε υποτροφία ύψους 5.000 ευρώ για μετεκπαίδευση στην Ουρολογία σε κέντρο του εξωτερικού


Βραβεύσεις εργασιών-δημοσιεύσεων

  • Η εργασία με τίτλο “In vitro, Ex vivo and In Vivo Isotherms for Renal Cryotherapy” με συγγραφείς τους Young J.L, Kolla S.B, Pick D.L, Osann K.E, Sountoulidis P, Kaufmann O.G, Ortiz-Vanderdys C.G, Kaplan A.G, Huynh V.B, McDougall E.M. και Clayman R.V. βραβεύθηκε ως η 2η καλύτερη παρουσίαση στο “2nd International Workshop on Focal Therapy and Imaging in Prostate and Kidney Cancer, (Ιούνιος 2009, Amsterdam, Ολλανδία)
  • Η εργασία με τίτλο “Optimal freeze cycle in renal cryotherapy” με συγγραφείς τους JL. Young, E.Khanifar, N.Narula, C.G. Ortiz-Vanderdys, S.B. Kolla, D.L. Pick, P. Sountoulides, O.G. Kaufmann, K.E. Osann, V.B. Huynh, A.G. Kaplan, L.A. Andrade, M.K. Louie, E.M. McDougall και R.V. Clayman ανακοινώθηκε στο 24th Engineering and Urology Society Meeting, τον Μάιο του 2010 στο San Francisco, USΑ και τιμήθηκε με το Outstanding Paper Award
  • Το δημοσιεύμενο άρθρο με τίτλο “Conservative management of post-radical prostatectomy incontinence” με συγγραφείς τους P.Sountoulides, I.Vakalopoulos, D.Kikidakis, S.Charalampous στο περιοδικό Archivos Espanoles de Urologia βραβεύθηκε με το Primer Finalista Perez Castro Award τον Μάιο του 2014.

Παθήσεις Προστάτη
Παθήσεις Κύστης
Λιθίαση Ουροποιητικού Συστήματος

Γραφείο 1o: Κοµνηνών 68 (Πεζόδρομος) , T.K. 55132 , Ν. Θεσσαλονίκης - Καλαμαριά
Τηλ.: 23140 36825