Μαργαριτόπουλος Δημήτρης - Ορθοδοντικοί

Portrait_medium_medium_doctorr

Μαργαριτόπουλος Δημήτρης

Orario

Δευτ. έως Παρ.: 15:00 - 21:00
Κατόπιν ραντεβού

Ειδικός Ορθοδοντικός.
Ειδικευμένος στο Universite de Bordeaux II της Γαλλίας.

Ο Ειδικός Ορθοδοντικός Μαργαριτόπουλος Δημήτριος εισήχθη εικοστός στην οδοντιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ακολούθησε η ειδίκευσή του στην ορθοδοντική στο πανεπιστήμιο Victor Segalen της Γαλλίας.

Στην αποφοίτησή του παρουσίασε διατριβή, με θέμα τη βραχυπρόθεσμη πρόβλεψη της ανάπτυξης στους εφήβους. Εργάστηκε στην οδοντιατρική σχολή και στα νοσοκομεία Saint Andre και Pellegrin της Bordeaux. To 1999 τού απονεμήθηκε από το κεντρικό συμβούλιο υγείας της Ελλάδος ο τίτλος της οδοντιατρικής ειδικότητας της ορθοδοντικής.

Είναι μέλος της Παγκόσμιας Ορθοδοντικής Ομοσπονδίας, της Ορθοδοντικής Εταιρείας Ελλάδος και της Εταιρείας Ορθοδοντικής και Γναθοπροσωπικής Μελέτης και Έρευνας, των οποίων παρακολουθεί τακτικά τα συνέδρια και σεμινάρια, στα πλαίσια συνεχούς επιμόρφωσης.

Απο το 2001διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο κέντρο της πόλης, με εύκολη πρόσβαση από Δυτική και Ανατολική Θεσσαλονίκη. Ασκείται αποκλειστικά ορθοδοντική σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Χρησιμοποιούνται μικρά αισθητικά άγκιστρα, λειτουργικές συσκευές και διαφανείς νάρθηκες (πιστοποίηση Invisalign, Orthocaps, eCligner) και, στην πλειοψηφία των περιστατικών, αποφεύγονται οι εξαγωγές δοντιών. Όταν όμως η ιδιαιτερότητα του περιστατικού το απαιτεί, θα σας εξηγηθεί αναλυτικά ο λόγος πραγματοποίησής τους.

Η βάση για μια επιτυχημένη στο χρόνο ορθοδοντική θεραπεία είναι η σωστή διάγνωση του προβλήματος και το θεραπευτικό σχέδιο. Οι διαφόρων ειδών μηχανισμοί πρέπει να υπηρετούν το σχέδιο αυτό και όχι να αποτελούν αυτοσκοπό.


Μέλος της:

  • Παγκόσμιας Ορθοδοντικής Ομοσπονδίας
  • Ορθοδοντικής Εταιρείας Ελλάδος
  • Εταιρείας Ορθοδοντικής & Γναθοπροσωπικής Μελέτης και Έρευνας

     

Γραφείο 1o: Πλατεία Ιπποδρομίου 9 , (Λευκός Πύργος - Ιππόδρομος) , T.K. 54621 , Ν. Θεσσαλονίκης - Θεσσαλονίκη (Κέντρο)
Τηλ.: 2310 233683