ΒΑΛΣΑΜΙΔΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ

Λ. Ποσειδώνος 85, Αττική - Γλυφάδα 16671
210 8948406
Χείρωνος 3-5, Αττική - Παγκράτι
Νομός, Αττική
6972 599396 https://holisticmd.gr valsamidouf@holisticmd.gr

Βιογραφικό

Ομοιοπαθητικός - Βελονίστρια

Η Φωτεινή Βαλσαμίδου είναι Ομοιοπαθητικός – Γενικός Οικογενειακός Ιατρός, με έδρα στη Γλυφάδα (Λ. Ποσειδώνος 85, 16671, Γλυφάδα) και στο Παγκράτι (Χείρωνος 3-5, 11635 , Παγκράτι)

Η σχέση της με την Ομοιοπαθητική είναι μακρά και ξεκινά από τα παιδικά της χρόνια, καθώς την παρακολουθούσε από μικρή ομοιοπαθητικός ιατρός. Μέσα από την εμπειρία της αυτή, αγάπησε την Ομοιοπαθητική κι επέλεξε να αφοσιωθεί σε αυτήν όταν αργότερα αποφάσισε να ασχοληθεί με την Ιατρική.

Έλαβε το Πτυχίο της από την Ιατρική Σχολή Αθηνών το 2003, ενώ ένα χρόνο αργότερα ξεκίνησε την Ειδικότητά της Γενικής Ιατρικής, την οποία επέλεξε συγκεκριμένα για να μπορεί να συνδυάσει με την ειδίκευσή της στην Ομοιοπαθητική.

Την περίοδο 2005-07 ολοκλήρωσε με επιτυχία Διετή Κύκλο Εκπαίδευσης στην Ομοιοπαθητική υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ακαδημίας Κλασικής Ομοιοπαθητικής, του Γιώργου Βυθούλκα. Η επαφή της με τη μεγάλη αυτή μορφή της Ελληνικής Ομοιοπαθητικής, την καθόρισε ως επιστήμονα και ιατρό, ενώ η εκπαίδευση μαζί του, της επέτρεψε να εμβαθύνει πολύ στη θεωρία και πρακτική της Ομοιοπαθητικής.

Το 2007 και για κάθε χρόνο μέχρι το 2014, συμμετείχε σε ειδικά μετεκπαιδευτικά σεμινάρια Ομοιοπαθητικής, που λάμβαναν χώρα στην Αλόννησο, υπό την αιγίδα της Δ. Α.Κ.Ο., ενώ ενδιαμέσως και μόλις ολοκλήρωσε την Ειδικότητα της Γενικής Ιατρικής, το 2008, συμμετείχε και σε δεύτερο διετή κύκλο σπουδών στην Ομοιοπαθητική, στο πλαίσιο της Δ.Α.Κ.Ο.

Εργάζεται ως Ομοιοπαθητικός Ιατρός από το 2007, και στο ξεκίνημα της ενασχόλησής της συνεργάστηκε με κορυφαία κέντρα Ομοιοπαθητικής στην Αθήνα. Πλέον, ασκεί την Ομοιοπαθητική στο ιδιωτικό της γραφείο.

Υπηρεσίες

  • Δερματολογικές παθήσεις: ατοπική δερματίτιδα, έκζεμα, ψωρίαση, μυρμηγκιές, ακμή, γυροειδής αλωπεκία, κνιδώσεις, δερμογραφισμός, έρπης ζωστήρας
  • Παθήσεις του αναπνευστικού: άσθμα, βρογχίτιδες
  • Παθήσεις στο Ουροποιητικό και στο Γεννητικό σύστημα: ουρολοίμωξη, προστάτης, κολπίτιδα, προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο, στειρότητα, κακή ποιότητα και κινητικότητα σπέρματος, κονδυλώματα, κολικοί νεφρού,πολυκυστικές ωοθήκες, κύστεις ωοθηκών, πολύποδες, έρπης γεννητικών οργάνων
  • Παθήσεις γαστρεντερικού συστήματος: ευερέθιστο έντερο, διάρροιες, δυσκοιλιότητα, ελκώδης κολίτιδα, αιμορροϊδοπάθεια, γαστρίτιδα, νεύρωση στομάχου, δυσπεψίες, φουσκώματα
  • Ψυχικές διαταραχές: άγχος, κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, αϋπνίες, φοβίες
  • Υποτροπιάζουσες λοιμώξεις: αμυγδαλίτιδα, ωτίτιδα, βρογχίτιδα, ιώσεις, γαστρεντερίτιδα, άφθες
  • Καρδιολογικές: υπέρταση,κολπική μαρμαρυγή,έκτακτες συστολές
  • Μυοσκελετικά: τενοντίτιδα, οστεοαρθρίτιδα, οσφυαλγία, περιαρθρίτιδα
  • Αυτοάνοσα νοσήματα: υποθυρεοειδισμός, ρευματοειδής αρθρίτιδα, ψωριασική αρθρίτιδα, συστηματικός ερυθηματώδης λύκος, σύνδρομο sjogren, Σκλήρυνση κατά Πλάκας
  • Πώρωση καταγμάτων

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Αυτό το κάνουμε για να κατανοήσουμε καλύτερα το πώς χρησιμοποιούν οι επισκέπτες τον ιστότοπό μας και να σας προσφέρουμε μια εξατομικευμένη εμπειρία. Συνεχίζοντας αποδέχεστε τους όρους χρήσης.