Blog_offers

Βρίσκεστε Εδώ:

Προβολή Βιογραφικού

Portrait_troxopoulos
Τροχόπουλος Μάρκος
Γραφείο 1o: Λ. Κωνσταντίνου Καραμανλή 137, 54249, Ν. Θεσσαλονίκης - Θεσσαλονίκη (Κέντρο)
Τηλ.: 2310 300188
Fax: 2310 223412
Γραφείο 2o: Βασ. Ηρακλέου 26, , 54249, Ν. Θεσσαλονίκης - Θεσσαλονίκη (Κέντρο)
Τηλ.: 2310 277877

Κιν: 6932 807068
Email: mtroxopoulos@yahoo.gr
Website: http://www.troxopoulos.gr

Γραφείο 1ο: 
Δευτ.-Παρ.: 17:00-21:00
Τρ.-Τετ.: 09:00-13:00
Πεμ.: 14:00-17:00

Γραφείο 2ο:
Δευτ.-Πεμ.-Παρ.: 09:00-13:00
Τρ.-Τετ: 17:00-21:00

Βιογραφικό

Απόφοιτος Ιατρικής Σχολής Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ιατρός υπόχρεος υπηρεσίας υπαίθρου στο Γ.Ν.Γουμένισσας του νομού Κιλκίς (στο παιδιατρικό τμήμα του νοσοκομείου1996-98) και στο Π.Ι.Φανού Κιλκίς (1998-1999).

Ειδίκευση στην Οφθαλμολογία (2 χρόνια-1999 εως 2001-στο Γ.Ν.Κατερίνης και 2 χρόνια -2004 εώς 2006- στο Γ.Π.Ν.Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης).

Συμμετοχή στην επίσημη μετάφραση της 10ης Αναθεωρημένης Έκδοσης της “ Διεθνούς Ταξινόμησης Νόσων και Αιτιών Θανάτου”(I.C.D. 10) της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας.

Επιτυχής παρακολούθηση του προγράμματος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με τίτλο:«Η χρήση του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή- Εφαρμογές και χρήση του Internet»

Συμμετοχή στα Πανελλήνια Συνέδρια Οφθαλμολογίας.

Μέλος της ESCRS(European Society of Cataract and Refractive Surgery-Ευρωπαικής ένωσης χειρουργικής καταρράκτη και διαθλαστικής χειρουργικής).

Κάτοχος του διπλώματος Τοπογραφία και Wavefront που πραγματοποιήθηκε στο Πρότυπο Οφθαλμιατρείο στη Θεσσαλονίκη.

Κάτοχος του διπλώματος Fellowship in Lasik and Epi-lasik,που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης(ΒΕΜΜΟ) τον Ιανουάριο του 2007.

Εξειδικευθείς στη θεραπεία των ρυτίδων του προσώπου με τη χρήση βουτυλικής αλλαντοτοξίνης (botox), στο Λονδίνο της Αγγλίας.

 

Υπηρεσίες

Καλώς ήρθατε στο ιατρείο του χειρουργού οφθαλμιάτρου Τροχόπουλου Μάρκου.
Στο πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο μου μπορούν να γίνουν οι περισσότερες από τις κλινικές οφθαλμολογικές εξετάσεις.

● Χορήγηση γυαλιών για διαθλαστικές ανωμαλίες (μυωπία,υπερμετρωπία, αστιγματισμό και τους συνδυασμούς τους). Επίσης διενέργεια σκιασκοπίας μετά από κυκλοπληγία (πολύ χρήσιμη εξέταση για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας), προκειμένου να αποκλειστεί η πιθανότητα αμβλυωπίας («τεμπέλικο μάτι») και η ανεύρεση «ψευδομυωπίας» και λανθάνουσας υπερμετρωπίας.

● Διενέργεια βυθοσκόπησης μετά από μυδρίαση, για την ανακάλυψη παθήσεων του βυθού του οφθαλμού (ηλικιακή εκφύλιση ωχράς κηλίδος, αγγειακών παθήσεων, μεμβρανών αμφιβληστροειδούς, παρακολούθηση σακχαρώδους διαβήτη και υπέρτασης).
● Φωτογράφηση προσθίων μορίων (παθήσεις κερατοειδούς, πτερύγιο, σπίλοι επιπεφυκότα και ίριδος, καταρράκτης), αλλά και εκτίμηση παθολογικών καταστάσεων οπτικού νεύρου (γλαύκωμα).

● Διερεύνηση γλαυκώματος (τονομέτρηση, γωνιοσκοπία, μέτρηση κεντρικού πάχους κερατοειδούς) και τέλεση οπτικών πεδίων (μέσω του περιμέτρου Medmont M700, με θόλο για την αποφυγή κλειστοφοβίας στον ασθενή).

● Διενέργεια τοπογραφίας κερατοειδούς για την ανεύρεση κερατοκώνου, warpage κατώτερου κερατοειδούς από χρήση φακών επαφής και άλλων ανωμαλιών της πρόσθιας επιφάνειας του κερατοειδούς (μέσω της καμπυλομετρικής τοπογραφίας Tomey-TMS 4a).

● Χορήγηση φακών επαφής (μηνιαίων, ημερήσιων , ετήσιων συμβατικών). Κερατοκωνικών φακών επαφής (μαλακών και ημίσκληρων-με τη χρήση δοκιμαστικού τεστ), αλλά και τορικών (για την κάλυψη και του αστιγματισμού).

● Διερεύνηση ξηροφθαλμίας με τη χρήση Schirmer test και ΒUT (brake up time test)

Μέσω συνεργασίας με διαγνωστικά κέντρα, γίνονται οι ακόλουθες εξετάσεις:
● φλουροαγγειογραφία (για την παρακολούθηση σακχαρώδους διαβήτη, ηλικιακής εκφύλισης ωχράς κηλίδος-ΗΕΩ και αγγειακών καταστάσεων του αμφιβληστροειδούς),

● τομογραφία (OCT και HRT) αμφιβληστροειδούς και οπτικού νεύρου (για διάγνωση και παρακολούθηση σε γλαύκωμα, ΗΕΩ, οπή ωχράς, κυστεοειδούς οιδήματος ωχράς κηλίδος, επιαμφιβληστροειδικής μεμβράνης).

Επίσης, σε συνεργασία με ιδιωτικές κλινικές και ιδιωτικά θεραπευτήρια πραγματοποιούνται τα ακόλουθα:
● διαθλαστική χειρουργική (για τη διόρθωση μυωπίας, υπερμετρωπίας και αστιγματισμού), με τη χρήση Excimer Laser,
● χειρουργική καταρράκτη με τη χρήση υπερήχων (φακοθρυψία),
● yag laser capsulotomy σε δευτερογενή καταρράκτη,
● argon laser για θεραπεία αλλοιώσεων σε σακχαρώδη διαβήτη,
● χειρουργική πτερυγίου και χαλαζίου,
● διασύνδεση κολλαγόνου (cross linking για θεραπεία κερατοκώνου),
● SLT-selective laser trabeculoplasty για θεραπεία γλαυκώματος.

Στο πεδίο της αισθητικής γίνεται θεραπεία των ρυτίδων του προσώπου (μέτωπο, πόδι της χήνας και μεσόφρυο), μέσω της χρήσης ενέσιμης βουτυλικής αλλαντοτοξίνης (Botox). Για την τέλεση της παραπάνω θεραπείας ο ιατρός έχει εξειδικευθεί στο Λονδίνο της Αγγλίας.

Φωτογραφίες

Thumb_bio1 Thumb_bio2 Thumb_bio3

Χάρτες