Πολυζωίδης Κωνσταντίνος

Τσιμισκή 60, Θεσσαλονίκη (Κέντρο) 54622
2310 283373
Νομός, Θεσσαλονίκη
6977 280073 kostapol@otenet.gr

Βιογραφικό

Νευροχειρουργός - Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1949, είναι έγγαμος και πατέρας 3 τέκνων.

Απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1967). Την ίδια χρονιά βραβεύθηκε με 1ο Πανελλήνιο βραβείο στο διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Το 1973 αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με βαθμό «Άριστα». Μιλά την Αγγλική, Γαλλική και Γερμανική γλώσσα.

Εκπαιδεύτηκε στη νευροχειρουργική ειδικότητα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο University of Saskatchewan, Saskatoon, Canada και στο Emory University, Atlanta, Georgia, USA.

Το 1980 απέκτησε τον τίτλο της νευροχειρουργικής ειδικότητας μετά από εξετάσεις στην Ελλάδα και το 1987 απέκτησε τον τίτλο της νευροχειρουργικής ειδικότητας και στις Η.Π.Α. (American Board of Neurological Surgery). Εχει περάσει τις σχετικές εξετάσεις, ώστε να μπορεί να ασκήσει την ιατρική στις Η.Π.Α. (ECFMG, VQE, FLEX).

Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. από το 1992. Το θέμα της Διδακτορικής Διατριβής ήταν: Ο οσφυϊκός σπονδυλικός σωλήνας: Παθολογοανατομική και κλινικοεργαστηριακή μελέτη - συσχέτιση ευρημάτων

Ιδρυσε και διηύθυνε  επί 5ετία (1984-1989) τη Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Παπανικολάου Θεσσαλονίκης. Συνέχισε ως Επιμελητής Α΄ και Αναπληρωτής Διευθυντής του Ε.Σ.Υ. ως το 1999.

Υπήρξε Αναπληρωτής Καθηγητής και Διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων επί επταετία (1999-2006) και το 2006 εξελέγη Καθηγητής Νευροχειρουργικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Το 2005 εξελέγη Καθηγητής Νευροχειρουργικής στο Α.Π.Θ. και από το 2006 μέχρι σήμερα υπηρετεί στην Α΄ Πανεπιστημιακή Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, της οποίας έχει αναλάβει τη Διεύθυνση από το 2008.

Διδάσκει ανελλιπώς το μάθημα της νευροχειρουργικής στους φοιτητές ιατρικής κατά τα τελευταία 14 έτη και στους ειδικευόμενους νευροχειρουργούς επί 20ετία και πλέον στα Πανεπιστήμια Ιωαννίνων και Α.Π.Θ.

Από το 2008 είναι υπεύθυνος του επιλεγόμενου μαθήματος «Φυσική Ιατρική και Αποκατάσταση» της  Α΄ Νευροχειρουργικής Κλινικής του Α.Π.Θ.

Κατείχε ερευνητική θέση στις Η.Π.Α. (Cerebrovascular Research Fellow, Atlanta) και ήταν Διευθυντής του Ερευνητικού Νευροχειρουργικού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων επί 9 έτη (2000 – 2009). Είναι επιστημονικά υπεύθυνος σε 9 προγράμματα της Επιτροπής Ερευνών Α.Π.Θ. συνολικής χρηματοδότησης πάνω από 300.000€

Το επιστημονικό έργο του ξεπερνά συνολικά τις 350 εργασίες. Το συγγραφικό έργο του περιλαμβάνει 61 διεθνείς και 18 ελληνικές δημοσιεύσεις με περισσότερες από 500 διεθνείς βιβλιογραφικές αναφορές,. Έχει συγγράψει κεφάλαια σε 8 ξενόγλωσσα και 7 ελληνικά βιβλία. Έχει επιβλέψει την εκπόνηση διδακτορικών διατριβών στα Πανεπιστήμια Ιωαννίνων και Α.Π.Θ.

Είναι μέλος σε 16 ελληνικές και διεθνείς επιστημονικές εταιρείες και συλλόγους, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και οι εγκυρότερες ευρωπαϊκές και αμερικανικές εταιρείες στο χώρο της νευροχειρουργικής (EANS, AANS, CNS).

Υπήρξε εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Επιτροπή Εκπαίδευσης (Training Committee) της Ευρωπαϊκής Νευροχειρουργικής Εταιρείας (EANS) επί τετραετία (1999-2003) και Επισκέπτης Καθηγητής (Visiting Professor) στη Νευροχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου του Erlangen-Nurnberg της Γερμανίας. Μέλος της συντακτικής επιτροπής ενός επιστημονικού περιοδικού και κριτής σε τρία ελληνικά επιστημονικά περιοδικά.

Εχει προσκαλέσει πολυάριθμους ξένους καθηγητές για ομιλίες στην Ελλάδα, μεταξύ αυτών και τον Καθηγητή Νευροχειρουργικής του Πανεπιστημίου του Harvard Peter Black, στον οποίο απονεμήθηκε ο τίτλος του Επίτιμου Διδάκτορα του Α.Π.Θ.

Συμμετείχε σε 17 οργανωτικές και πολλές επιστημονικές επιτροπές ελληνικών και διεθνών επιστημονικών συνεδρίων, ενώ ήταν πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής σε 2 ελληνικά και 1 διεθνές συνέδριο.

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας επί διετία, Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Νευροχειρουργών Ελλάδας επί πενταετία, καθώς και ενεργό μέλος της τριμελούς Επιτροπής Νευροχειρουργικής Ειδικότητας  Θεσσαλονίκης επί πενταετία.

Είναι μέλος των παρακάτω Επιτροπών της  Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.:

α. Γραφείου Εκπαίδευσης,

β. Διεθνούς Συνεργασίας,

γ. Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών.

Eξελέγη τρεις φορές Διευθυντής του Τομέα Νευροεπιστημών του Α.Π.Θ. (Ψυχίατροι, Νευρολόγοι και Νευροχειρουργοί) και μετείχε στη Γενική Συνέλευση και στο 11μελές Δ.Σ. της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Τον Ιανουάριο του 2013, εξελέγη ως εσωτερικό μέλος του 14μελούς Συμβουλίου Ιδρύματος του Α.Π.Θ. και είναι Πρόεδρος της Επιτροπής του Συμβουλίου για το Οργανισμό και τον Κανονισμό του Ιδρύματος.

Είναι μέλος, από διετίας και πλέον, του επταμελούς Δ.Σ. του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, ενώ είναι Διευθυντής του Χειρουργικού Τομέα του Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ.

Τον Μάρτιο του 2012, τιμήθηκε με την ανώτερη στρατιωτική διάκριση του Υπουργείου Αμύνης της Βουλγαρίας «For contribution to the Ministry of Defense» για την επιτυχή χειρουργική αντιμετώπιση ραγέντος ανευρύσματος εγκεφάλου σε Βούλγαρο λοχία της στρατιωτικής δύναμης του ΝΑΤΟ στο Κόσσοβο, και για την συμβολή του στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων μεταξύ της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας.

 

Υπηρεσίες

  • Αγγειακές Παθήσεις.
  • Σπονδυλική Στήλη.
  • Ογκοι Εγκεφάλου & Νωτιαίου Μυελού.
  • Δισκοκήλη.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Αυτό το κάνουμε για να κατανοήσουμε καλύτερα το πώς χρησιμοποιούν οι επισκέπτες τον ιστότοπό μας και να σας προσφέρουμε μια εξατομικευμένη εμπειρία. Συνεχίζοντας αποδέχεστε τους όρους χρήσης.