ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Νεότητος 4Α, Αττική - Ν. Ηράκλειο 14122
211 0199223
Κανάρη 23, Βόρειο & Ανατολικό Αιγαίο - Σάμος 83100
6944 312012
Νομός, Αττική
Περιοχή, Βόρειο & Ανατολικό Αιγαίο
6944 312012 http://www.vascularweb.eu vascular@outlook.com

Βιογραφικό

Ο αγγειοχειρουργός Ευάγγελος Νικολόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 4 Φεβρουαρίου του 1978.

Ολοκλήρωσε τη μέση εκπαίδευση με άριστα στα εκπαιδευτήρια «Ο Πλάτων» και κατόπιν εισήχθη με πανελλαδικές εξετάσεις στην ιατρική σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στην Αλεξανδρούπολη.

Αποφοίτησε το 2002, με δύο έτη με υποτροφία και αριστεία, ενώ τη ίδια χρονιά εμπλούτισε την εμπειρία του μετεκπαιδευόμενος ιατρός στο Ealing Hospital του Λονδίνου υπό τη διεύθυνσή του καθ.Γ.Γερουλάκου.

Στη συνέχεια ακολούθησε η υπηρεσία υπαίθρου (αγροτικό) στο Κέντρο Υγείας Καλαβρύτων έως το 2004.

Ξεκίνησε την ειδικότητα της αγγειοχειρουργικής στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, ενώ στο ενδιάμεσο ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία (2007-2008) στο 492 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, με ενεργό συμμετοχή στο χειρουργικό - ορθοπαιδικό τμήμα κατά την περίοδο αυτή.

Ολοκλήρωσε την ειδικότητα αγγειοχειρουργικής το 2012, σε ηλικία μόλις 34 ετών, όντας τότε ο νεότερος ειδικευμένος αγγειοχειρουργός στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια ακολούθησε μετεκπαίδευση στην Αγγειοχειρουργική Κλινική - Κλινική Ενδαγγειακής Χειρουργικής της Νυρεμβέργης (Klinik für Gefäßchirurgie, Klinikum Nürnberg Süd), υπό τον καθηγητή Prof. Eric Verhoeven.

Η συγκεκριμένη, αποτελεί εμβληματική κλινική σε παγκόσμιο επίπεδο στην εξειδικευμένη αντιμετώπιση πολύπλοκων κοιλιακών και θωρακοκοιλιακών ανευρυσμάτων.

Συμμετέχει και ολοκληρώνει με άριστα το μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ «Ενδαγγειακές Τεχνικές» το 2013, ενώ την επόμενη χρονιά λαμβάνει επίσημη πιστοποίηση από το Υπ.Υγείας για την εκτέλεση αγγειακών υπερήχων (triplex).

Ταυτόχρονα, ήδη από παλαιότερα έτη έχει συμμετάσχει επιτυχώς σε σεμινάρια ακτινοπροστασίας για την ασφαλή εκτέλεση ενδαγγειακών πράξεων.

Από το 2013 λειτουργεί το ιδιωτικό ιατρείο στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου και ξεκινά η συνεργασία με διάφορες κλινικές, κυρίως τη Βιοκλινική Αθηνών, αλλά και Ευρωκλινική, City Clinic, Κλινική Αθηνά, κ.α..

Το 2014 ξεκινάει η αποκλειστική συνεργασία με το θεραπευτήριο Metropolitan και η συνεργασία με τον διευθυντή αγγειοχειρουργό Κ.Παπαδάκη, μια εξαιρετική συνεργασία που έχει οδηγήσει σε έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς χειρουργικών περιστατικών στον ιδιωτικό τομέα σήμερα, με έμφαση στις πλέον σύγχρονες ενδαγγειακές τεχνικές.

Κατά τη διάρκεια των ετών, έχει ασχοληθεί επίσης με τη συγγραφή ιατρικών εργασιών σε διεθνή ιατρικά περιοδικά, με τη συγγραφή κεφαλαίου σε βιβλίο, με τη διδασκαλία νοσηλευτικού προσωπικού, με την εκπαίδευση φοιτητών στην αγγειοχειρουργική και με την εκμάθηση των βασικών αγγειοχειρουργικών επεμβάσεων σε νεότερους ειδικευόμενους ιατρούς.

Υπηρεσίες

- Αγγειοχειρουργική
- Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής
- Ανεύρυσμα Θωρακικής Αορτής
- Ευρυαγγείες

Στόχος μας είναι η ολοκληρωμένη, αποτελεσματική και ηθική αντιμετώπιση των παθήσεων των αγγείων.

Δίνουμε βάρος σε τέσσερεις άξονες:

   • Πρόληψη: όλη η σύγχρονη ιατρική βασίζεται στην πρόληψη. Αυτή γίνεται είτε συμβουλεύοντας τον ασθενή για την τροποποίηση του τρόπου ζωής του, είτε με τη χρήση φαρμακευτικής αγωγής.

   • Διάγνωση: η αρχή των παντων... αφορά τη λήψη πλήρους ιστορικού, την πλήρη κλινική εξέταση και την απεικόνιση των αγγείων με υπερήχους (triplex), ενώ σε περιπτώσεις που απαιτηθεί έχουμε δίπλα μας το μεγαλύτερο ιδιωτικό θεραπευτήριο για επιπλέον εξετάσεις (με χρήση ΕΟΠΥΥ), όπως αξονική, μαγνητική τομογραφία ή αγγειογραφία.

   • Ένδειξη για χειρουργείο: αυτό είναι και ένα θεμελιώδες στοιχείο ενός ιατρού - όλες οι ενδείξεις μας και οι προτάσεις μας για χειρουργική αντιμετώπιση είναι σε κάθε περίπτωση αιτιολογημένες και σύμφωνες με όλες τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες. Στον τομέα αυτό υπάρχει μια απόλυτη διαφάνεια.

   • Επεμβατική Αντιμετώπιση: εδώ έχουμε οργανώσει μια εξαιρετικά υπεύθυνη και ικανή ομάδα η οποία περιλαμβάνει εξειδικευμένη κάρδιο-αναισθησιολόγο, δύο αγγειοχειρουργούς, επεμβατικό ακτινολόγο και εξειδικευμένους τεχνικούς και μπορούμε ανά πάσα στιγμή να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τακτικά ή επείγοντα περιστατικά, απλά ή πολύπλοκα και κυρίως πάντα προσφέροντας όλη τη γκάμα επεμβάσεων από κλασσική χειρουργική αντιμετώπιση, έως σύγχρονη εξατομικευμένη ενδαγγειακή.

 

     Κατά τη διάρκεια της ειδικότητας του έλαβε πολύτιμη εμπειρία λόγω της καθοδήγησης από εξαιρετικούς, τόσο σε επίπεδο γνώσεων, όσο και σε επίπεδό ήθους, καθηγητές (Καθ.Μ.Λαζαρίδης και Αν.Καθ.Γ.Γεωργιάδης) και της γεωγραφικής ιδιαιτερότητας της Αλεξανδρούπολης, η οποία ως μοναδική αγγειοχειρουργική κλινική κάλυπτε σε τακτικά και επείγοντα περιστατικά την Αν. Μακεδονία, τη Θράκη, αλλά και τις γειτονικές περιοχές έξω από τα σύνορα της χώρας.

     Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ακόμη και σήμερα, ο όγκος ασθενών ανά ειδικό και ο όγκος ασθενών ανά ειδικευόμενο ιατρό να είναι ο υψηλότερος πανελληνίως.

     Ο εξαιρετικός αυτός συνδυασμός εμπλουτίστηκε κατόπιν από τις εμπειρίες κατά την μετεκπαίδευση στη Γερμανία, ιδίως στην ενδαγγειακή αντιμετώπιση των ανευρυσμάτων της κοιλιακής αορτής.

     Σήμερα, η καθημερινή νοσοκομειακή επαφή και τριβή με το αντικείμενο έχει οδηγήσει στη δημιουργία ενός εξαιρετικά ικανού και ολοκληρωμένου περιβάλλοντος για τη διάγνωση και αντιμετώπιση των αγγειοχειρουργικών παθήσεων σε όλο τους το φάσμα, από την κλασσική βαρεία χειρουργική έως τις πλέον σύγχρονες ελάχιστα επεμβατικές ενδαγγειακές μεθόδους.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Αυτό το κάνουμε για να κατανοήσουμε καλύτερα το πώς χρησιμοποιούν οι επισκέπτες τον ιστότοπό μας και να σας προσφέρουμε μια εξατομικευμένη εμπειρία. Συνεχίζοντας αποδέχεστε τους όρους χρήσης.