Blog_offers

Βρίσκεστε Εδώ:

Προβολή Βιογραφικού

Portrait_medium_doctorr
Μάνθος Γεώργιος
Γραφείο 1o: Αζά 2, & Ιεζεκιήλ, 43100, Ν. Καρδίτσας - Καρδίτσα
Τηλ.: 24410 77676, -7
Fax: 24410 77676, -7

Κιν: 6974 413180
Email: man1971@otenet.gr
Website: http://www.manthosgastro.4ty.gr

Καθημερινά: 09.00-14.00
Απογ. Κατόπιν Ραντεβού
Ενδοσκοπήσεις πρωί-απογ. κατόπιν ραντεβού

 

 

Βιογραφικό

Γαστρεντερολογικό & Ηπατολογικό Ιατρείο - Διάγνωση & Θεραπεία Νόσων του Πεπτικού.

Ειδικός Γαστρεντερολόγος-Ηπατολόγος
Fellow of the European Board of Gastroenterology and Hepatology
Επιστημονικός Συνεργάτης Γ.Ν.Αλεξάνδρα Αθηνών
Πτυχιούχος Πανεπιστημίου Αθηνών
Ειδικευθείς εις Β'Παθολογική Κλινική Γ.Ν. Καρδίτσας εις Γαστρεντερολογικό Τμήμα Θεραπευτικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών Γ.Ν. Αλεξάνδρα

Το ιατρείο και η ενδοσκοπική μονάδα λειτουργούν ανελλιπώς από τον Ιούνιο του 2005 στον ίδιο πάντα χώρο σε κεντρικό σημείο της πόλης της Καρδίτσας. Καθημερινά εξετάζονται εκτάκτως ή προγραμματισμένα πλήθος ασθενών που χρειάζονται γαστρεντερολογική παρέμβαση και συμβουλευτική καθώς και διεκπεραιώνεται πρόγραμμα ενδοσκοπικών πράξεων.

Πολλοί ασθενείς παρακολουθούνται για χρόνια νοσήματα και υποβάλλονται σε περιοδικό εργαστηριακό έλεγχο και επαναλαμβανόμενη ή τροποποιημένη θεραπευτική αγωγή ανάλογα με την κλινική τους πορεία. Λόγω του φόρτου των ενδοσκοπικών πράξεων και της ανάγκης να συμβαδίζει η παροχή των υψηλής ποιότητας υπηρεσιών του Ιατρείου προς τους ασθενείς του με την συνεχώς εξελισσόμενη ιατρική τεχνολογία, πρόσφατα, αρχές του 2011, το Ιατρείο μας εξοπλίστηκε μετά από έγκριση επιχορήγησης μέσω ΕΣΠΑ με τελευταίας τεχνολογίας ενδοσκοπικό εξοπλισμό (γαστροσκόπιο και κολονοσκόπιο) του κορυφαίου οίκου Olympus Ιαπωνίας.
Έτσι αυτή τη στιγμή η μονάδα μας διαθέτει τρία κολονοσκόπια και δύο γαστροσκόπια για να εξυπηρετήσει τις αυξημένες απαιτήσεις ενός διαρκώς αυξανόμενου σε όγκο ενδοσκοπικού προγράμματος.

Στο ιατρείο μας λειτουργούν οι παρακάτω τομείς:

Τομέας διερεύνησης:

 • δυσκαταποσίας, δυσφαγίας και λοιπών κινητικών διαταραχών του πεπτικού και του πυελικού εδάφους
 • κοιλιακού πόνου και δυσπεψίας
 • λανθάνουσας ή εμφανούς αιμορραγίας από το πεπτικό
 • δυσκοιλιότητας – διάρροιας
 • διαταραχών της ηπατικής λειτουργίας

Τομέας πρόληψης - παρακολούθησης

 • γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση – έλκος στομάχου-12δακτυλου
 • ευερέθιστο έντερο και λοιπές λειτουργικές παθήσεις του πεπτικού
 • ογκολογία του πεπτικού (πχ πρόληψη καρκίνου παχέος εντέρου)
 • ιδιοπαθής φλεγμονώδης εντεροπάθεια
 • διατροφή και έλεγχος του σωματικού βάρους
 • παθήσεις της χοληδόχου κύστης, των χοληφόρων και του παγκρέατος
 • ηπατοπάθειες (ηπατίτιδες – κίρρωση)

Ενδοσκοπική μονάδα

 • ΒΙΝΤΕΟΕΝΔΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ με εύκαμπτο όργανο (Κολονοσκοπήσεις, Οισοφάγο-γάστρο-δωδεκαδακτυλοσκοπήσεις, ενδοσκοπήσεις δια στομίας)
 • Ορθοσιγμοειδοσκόπηση με όργανο μιας χρήσεως
 • Λήψη βιοψιών για ιστολογική εξέταση, CLO test, καλλιέργειες
 • Λήψη υλικού για κυτταρολογική εξέταση
 • Αφαίρεση ξένου σώματος
 • Aντικατάσταση γαστροστομίας
 • Αναρροφήσεις υγρών, αποσυμφόρηση πεπτικού από αέρια – υγρά, πλύσεις στομάχου
 • Τοποθετήσεις ρινογαστρικών σωλήνων (Levin) και σωλήνων αερίων
 • Τεστ αναπνοής για Ηpylori

Πρίν την άφιξη σας στο Ιατρείο

 • Αν προέρχεστε από αγροτική περιοχή ή άλλη απομακρυσμένη περιοχή από το κέντρο της πόλεως μπορεί να χρειαστεί να παραμείνετε εντός των περιχώρων της πόλεως κατά τη διάρκεια της νύχτας της εξετάσεως. Θα σας ζητηθεί να παραδώσετε ένα τηλεφωνικό αριθμό επικοινωνίας για 24 ώρες πριν και μετά την εξέτασή σας για περίπτωση που παραστεί ανάγκη.
 • Παρακαλείσθε να προσκομίσετε όλα τα έγγραφα που αφορούν το Ιατρικό σας Ιστορικό (γνωματεύσεις, συνταγές φαρμάκων, εξιτήρια από νοσηλείες σας σε νοσοκομεία κλπ) ή αποτελέσματα πρόσφατων εξετάσεων που σας έχουν ζητηθεί τουλάχιστον 72 ώρες πριν την προγραμματισμένη εξέταση
 • Πριν λάβετε οποιαδήποτε φάρμακα, ενημερώστε τον Ιατρό. Αν σας επιτραπεί η λήψη των φαρμάκων αυτών, τότε αυτό μπορεί να γίνει πίνοντας μικρή ποσότητα νερού.
 • Τηρήστε τους κανόνες ατομικής υγιεινής από το σπίτι σας.
 • Φορέστε άνετα καθημερινά ρούχα.
 • Το make-up και τα βερνίκια νυχιών δεν επιτρέπονται.
 • Αφήστε κοσμήματα (πρόσθετα και body-piercing) και λοιπά τιμαλφή στο σπίτι σας.


Για απορίες ή πιθανές ανησυχίες, μη διστάζετε να καλέσετε το τηλ. Κέντρο του Ιατρείου στο 24410 77677
Παρακαλώ έχετε τακτοποιήσει το θέμα της μεταφοράς σας από το Ιατρείο

Αποφύγετε να οδηγήσετε
Αν ζείτε μόνοι και δεν έχετε τη βοήθεια άλλου ενηλίκου ατόμου, θα πρέπει να κανονίσετε έτσι ώστε ένας φίλος ή συγγενής να σας μεταφέρει στο σπίτι και να μείνει μαζί σας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τί να φέρετε μαζί σας

 • Τα καθημερινά σας φάρμακα. Για παράδειγμα: φάρμακα για την αρτηριακή σας πίεση, για τον Σακχαρώδη Διαβήτη. Αν παίρνετε αντιπηκτικά ή ασπιρίνη καθημερινά, ενημερώστε τον Ιατρό τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν την εξέταση, για να σας δώσει οδηγίες για την ασφαλή τους διακοπή
 • Τις σχετικές ακτινογραφίες- τομογραφίες
 • Το βιβλιάριο Υγείας
 • Προαιρετικά ρόμπα, παντόφλες και κάλτσες

Προετοιμασία για Γαστροσκόπηση

Πρωινή Εξέταση 
Εάν η εξέτασή σας έχει προγραμματιστεί για το πρωί δεν πρέπει να φάτε ούτε να πιείτε τίποτα από τα μεσάνυχτα πριν την εξέταση, (νηστεία 8 ωρών), εκτός αν ο ιατρός σας έδωσε ειδικές οδηγίες.
Παρακαλώ μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί σας τα καθημερινά σας φάρμακα, έτσι ώστε να τα πάρετε μετά την Ενδοσκόπηση, εκτός και αν σας έχουν δοθεί διαφορετικές οδηγίες. Μετά το μεσημεριανό φαγητό, ακολουθείστε τις συνήθεις οδηγίες των θεραπόντων Ιατρών σας.

Απογευματινή Εξέταση
Εάν πρόκειται να εξεταστείτε το απόγευμα, πιείτε καφέ/τσάι/χυμό πριν τις 7:00 π.μ. ή σύμφωνα με τις οδηγίες του Ιατρού, και κατόπιν μείνετε απολύτως νηστικοί μέχρι την διεξαγωγή της εξέτασης.

Τί είναι η Γαστροσκόπηση;
Αυτή η εξέταση επιτρέπει στον Ιατρό να δει άμεσα το εσωτερικό του στομάχου με ένα λεπτό, εύκαμπτο όργανο για να ανιχνεύσει στοιχεία πιθανής φλεγμονής, έλκους ή καρκίνου. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης είναι πολύ πιθανόν να πρέπει να ληφθούν βιοψίες που θα εξεταστούν με το μικροσκόπιο από ειδικό Παθολογοανατόμο. Το Ενδοσκόπιο διέρχεται στον πεπτικό σας σωλήνα και όχι στο αναπνευστικό σας σύστημα και επομένως δεν πρέπει να ανησυχείτε για επιρροή της αναπνοής σας. Συνήθως γίνεται χρήση τοπικού αναισθητικού για την αναισθησία του φάρυγγα και του στόματος καθώς και ενδοφλέβιας καταστολής για να νιώσετε ακόμη πιο άνετα. Το πιθανότερο είναι να μην θυμάστε πολλά πράγματα από την εξέταση μετά το τέλος αυτής.

Πρόκειται για μια πολύ ασφαλή εξέταση. Σε μεμονωμένες περιπτώσεις είναι πιθανόν να παρουσιαστεί κάποιος βαθμός αιμορραγίας από την αφαίρεση πολυπόδων ή να συμβεί κάποια σχισμή στον πεπτικό σας σωλήνα ίσως. Και τα δύο αυτά ενδεχόμενα είναι εξαιρετικά σπάνια και όταν συμβούν σπανίως είναι σοβαρά.

Μετά την εξέταση θα είστε σε θέση να επιστρέψετε στο σπίτι σας. Αν για κάποιο λόγο χρειαστείτε νοσοκομειακή παρακολούθηση κατά τη διάρκεια της νύχτας, το προσωπικό μας με την καθοδήγηση του Ιατρού θα μεριμνήσει για την ασφαλή και έγκαιρη μεταφορά σας στο τοπικό Νοσοκομείο.

Μερικές Παρενέργειες που μπορεί να έχετε:
Πονόλαιμος μετά την γαστροσκόπηση
Αυτό μπορεί να συμβεί μετά την Γαστροσκόπηση. Διαρκεί 24 ώρες συνήθως
Ναυτία και/ή έμετος
Αυτό το ενδεχόμενο δεν είναι συχνό. Αν παρουσιαστεί στο σπίτι, ελαττώστε τα υγρά που πίνετε και απλά πίνετε γουλιές από λεμονάδα χωρίς ανθρακικό ή λιώστε παγάκια στο στόμα σας. Ειδοποιείστε τον Ιατρό αν αυτό σας ανησυχεί.


Προετοιμασία για Κολονοσκόπηση

Πρωινή Εξέταση
Ακολουθείστε το φυλλάδιο οδηγιών που σας έχει δοθεί από τον Ιατρό. Να φέρετε μαζί σας τα συνήθη φάρμακα (πρωινή δόση), ώστε να μπορέσετε να τα πάρετε μετά την εξέτασή σας.

Απογευματινή Εξέταση
Ακολουθείστε το φυλλάδιο οδηγιών που σας έχει δοθεί από τον Ιατρό. Να φέρετε μαζί σας τα συνήθη φάρμακα (μεσημεριανή δόση), ώστε να μπορέσετε να τα πάρετε μετά την εξέτασή σας.

Με την αφιξη σας στο Ιατρείο
Η βοηθός μας θα σας υποδεχθεί και θα επιβεβαιώσει την εγκυρότητα του ραντεβού σας. Ακολούθως θα συμπληρώσουμε τα απαραίτητα στοιχεία του Ιατρικού σας φακέλου που πιθανώς εκκρεμούν, έτοιμοι να λύσουμε τις απορίες σας και θα προχωρήσουμε στην καθοδήγησή σας στον χώρο της εξέτασης. Ανάλογα με την εξέταση μπορεί να σας ζητηθεί να φορέσετε την εξεταστική ρόμπα. Ο ρουχισμός σας θα φυλαχθεί σε ασφαλή φοριαμό. Με τον Ιατρό θα συζητήσετε τις λεπτομέρειες για την καταστολή, πριν τη έναρξη της εξέτασης. Και όλα αυτά σε ένα προσεγμένο, άνετο, και φιλικό περιβάλλον που σας εξοικειώνει με την εξέτασή σας

Μετά την εξέταση σας - ΠΡΟΣΟΧΗ

 • Συνήθως είστε έτοιμοι να επιστρέψετε στο σπίτι μετά από μισή έως μία ώρα από το τέλος της επέμβασης
 • Χρειάζεστε τη συνοδεία ενός τουλάχιστον υπεύθυνου ατόμου για να σας μεταφέρει με ασφάλεια στο σπίτι σας και να παραμείνει κοντά σας κατά τη διάρκεια της νύχτας.
 • Πάρτε τα φάρμακά σας κανονικά, εκτός αν έχει παραγγείλει διαφορετικά ο Ιατρός
 •  Μην οδηγήσετε, μην χειριστείτε μηχανήματα, μη χρησιμοποιήσετε τα δημόσια μέσα συγκοινωνίας, χωρίς συνοδό και αποφύγετε να πάρετε σημαντικές αποφάσεις ή να υπογράψετε σημαντικά έγγραφα για τουλάχιστον 24 ώρες μετά τη εξέταση
 •  Μην επιστρέψετε στη δουλειά την ημέρα της εξέτασης.
 • Να απέχετε από τη χρήση οινοπνευματωδών ποτών για 12 ώρες.

 

Τί είναι η Κολονοσκόπηση;
Η εξέταση αυτή περιλαμβάνει τον άμεσο έλεγχο του εσωτερικού του παχέος εντέρου σας με την ανάδρομη διέλευση ενός εύκαμπτου βιντεοενδοσκοπίου. Είναι δυνατόν κατά την εξέταση να ληφθούν βιοψίες ενώ μικρές βλάβες (πολύποδες) μπορούν να αφαιρεθούν άμεσα. Για αυτό το έντερό σας χρειάζεται να είναι προσεχτικά καθαρισμένο από υπολείμματα πριν την εξέταση.

Η εξέταση γίνεται υπό καταστολή και δεν θα θυμάστε πολλά από αυτήν μετά το τέλος της . Είναι πολύ πιθανό κατά τη διάρκεια της Κολονοσκόπησης να σας ζητηθεί να αλλάξετε θέση και η Βοηθός μπορεί να ασκήσει πίεση στην κοιλιακή σας χώρα για να βοηθήσει το όργανο να προχωρήσει κατά μήκος του εντέρου.

Η εξέταση είναι αρκετά ασφαλής. Σπανίως μπορεί να προκληθούν παρενέργειες από την καταστολή ή μπορεί να συμβεί κάποιος βαθμός αιμορραγίας του εντέρου, ή τραυματισμού (διάτρησης) αυτού, ειδικότερα στην περίπτωση αφαίρεσης πολυπόδων. Αυτά τα ενδεχόμενα αντιμετωπίζονται συντηρητικά, αλλά κατά περίπτωση μπορεί να χρειαστεί χειρουργική αντιμετώπιση.

Μετά την εξέταση το προσωπικό μας και ο Ιατρός θα εκτιμήσουν την κατάστασή σας και θα σας επιτρέψουν να επιστρέψετε στο σπίτι, από τη στιγμή που θα έχετε ανανήψει. Αυτό συνήθως απαιτεί ½ έως 1 ώρα μετά την εξέτασή σας. Αν για κάποιο λόγο χρειαστείτε νοσοκομειακή παρακολούθηση κατά τη διάρκεια της νύχτας, το προσωπικό μας με την καθοδήγηση του Ιατρού θα μεριμνήσει για την ασφαλή και έγκαιρη μεταφορά σας στο τοπικό Νοσοκομείο.
 

Μερικές Παρενέργειες που μπορεί να έχετε:
Πόνος και δυσανεξία μετά την Κολονοσκόπηση
Είναι πιθανό να παρατηρήσετε κάποιο ασυνήθιστο φούσκωμα ή μια ευαισθησία. Συνήθως, αυτά υποχωρούν μέσα σε 24 ώρες, αλλά αν ανησυχείτε επικοινωνήστε με τον Ιατρό. Κάθε πρωτοφανής κοιλιακός πόνος, επίμονη ναυτία ή έμετοι, και πυρετός θα πρέπει να αναφερθούν άμεσα στον Ιατρό ή στο εφημερεύον τμήμα Επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου.


Οδηγίες μετά από πολυποδεκτομή
Το φούσκωμα και η αυξημένη διέλευση αερίων αναμένεται να υποχωρήσουν γρήγορα. Ίσως να παρουσιάσετε λίγο αίμα από το ορθό. Αν το αίμα επιμένει ή είναι περισσότερο από ένα κουτάλι της σούπας θα πρέπει να δείτε άμεσα ένα γιατρό. Κάθε πρωτοφανής κοιλιακός πόνος, επίμονη ναυτία ή έμετοι, και πυρετός θα πρέπει να αναφερθούν άμεσα στον Ιατρό, λόγω του μικρού κινδύνου να υπάρχει κάποια οπή στο έντερό σας. Παρακαλώ μη σηκώνετε βαριά αντικείμενα και γενικά απέχετε από μείζονα δραστηριοποίηση για 72 ώρες.
 

Στην προσπάθειά μας να σας προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας χρειαζόμαστε τη συμβολή σας.

 • να είστε ειλικρινείς όσον αφορά το Ιατρικό Ιστορικό σας
 • να ακολουθήσετε υπεύθυνα το πλάνο θεραπείας που θα συστήσει ο Ιατρός
 • να αποδεχτείτε τις οδηγίες που δίνονται για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της υγείας σας ή να συζητήσετε για το θέμα αυτό με τον Ιατρό αν δεν σας είναι ευχάριστο ή δεν επιθυμείτε να εφαρμόσετε τις συστάσεις του
 • να ζητάτε διευκρινίσεις για κάθε θέμα που αφορά την παροχή ιατρικών υπηρεσιών και φροντίδας προς εσάς.


Πριν την αποχώριση σας απο την Ενδοσκοπική Αίθουσα - Ελέγξατε αν:

 • Κατανοήσατε τις οδηγίες σχετικά με την εξέτασή σας
 • Πήρατε όλα τα προσωπικά σας αντικείμενα μαζί σας.
 • Χρειάζεστε κάποια Ιατρική συνταγή
 • Χρειάζεστε νέο ραντεβού με τον Ιατρό
 • Υπάρχει υπεύθυνος συνοδός για να σας μεταφέρει στο σπίτι και για να μείνει μαζί σας τη νύχτα - Αυτό είναι απαραίτητο

 

Φωτογραφίες

Thumb_01 Thumb_02 Thumb_03 Thumb_04 Thumb_05 Thumb_06 Thumb_08

Χάρτης