ΚΥΠΑΡΙΣΣΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

28ης Οκτωβρίου 175, Μαγνησία - Βόλος 38221
24210 20283
Νομός, Μαγνησία
6972 331987 nkyparissos@hotmail.com

Βιογραφικό

Παιδοψυχολόγος

Σπούδασε στις ΗΠΑ, όπου πήρε το πτυχίο του στην Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Νέου Χαμπσάϊρ το 1984. Έπειτα συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στις μαθησιακές διαδικασίες στο Βασιλικό Κολλέγιο του Δημοτικού Πανεπιστημίου της Πόλης της Νέας Υόρκης. Εκεί είχε την ευκαιρία να γίνει ερευνητής στο Βρεφικό Εργαστήριο της καθηγήτριας Claire Poulson και ύστερα να πάρει υποτροφία για 2 χρόνια εργασίας και έρευνας για τη διδακτορική διατριβή του στο Princeton Child Development Institute, ένα παγκοσμίου φήμης κέντρο εκπαίδευσης ατόμων με αυτισμό με την επιστημονική πρακτική της εφαρμοσμένης ανάλυσης της συμπεριφοράς.

Έλαβε το μεταπτυχιακό και το διδακτορικό του το 1996. Με την επιστροφή του στην πατρίδα το 1997 εργάστηκε στο πρώτο πλαίσιο στην χώρα μας για την εκπαίδευση τυφλών πολυαναπήρων ατόμων, και ακολούθησαν σημαντικές συνεργασίες με ειδικά θεραπευτικά πλαίσια και το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής της Σχολής Ανθρωπιστικών και κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου δίδασκε το θέμα του αυτισμού. Παράλληλα, εργαζόταν και συνεχίζει ως ιδιώτης (τα τελευταία χρόνια αποκλειστικά), προσφέροντας εκπαίδευση και υποστήριξη σε παιδιά με και χωρίς αναπηρίες και στις οικογένειές τους.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Αυτό το κάνουμε για να κατανοήσουμε καλύτερα το πώς χρησιμοποιούν οι επισκέπτες τον ιστότοπό μας και να σας προσφέρουμε μια εξατομικευμένη εμπειρία. Συνεχίζοντας αποδέχεστε τους όρους χρήσης.