Blog_offers

Βρίσκεστε Εδώ:

Προβολή Βιογραφικού

Portrait_screenshot_1
Καλογήρου Σοφία
Γραφείο 1o: Λ. Πεντέλης 12-14, 15234, Ν. Αττικής - Χαλάνδρι
Τηλ.: 210 7710386
Fax: 210 7710241

Κιν: 6944 880624
Email: sofikalogirou@hotmail.com
Website: http://www.sofiakalogirou.gr

Δευ - Τετ - Παρ: 9πμ - 1μμ
Τριτ - Πεμ: 11πμ - 8μμ

Social Media

Βιογραφικό

H Σοφία Καλογήρου, μαιευτήρας-χειρουργός γυναικολόγος, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Χαλάνδρι. Αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Χαλανδρίου. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Μπάρι της Ιταλίας, όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές της το 1996. Εκείνη την περίοδο απέκτησε άδεια άσκησης επαγγέλματος από το Ιταλικό Υπουργείο Υγείας.

Με την επιστροφή της στην Ελλάδα έκανε υπηρεσία υπαίθρου (αγροτικό) στο Περιφερειακό Ιατρείο Τρικερίου, στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής του νομού Μαγνησίας (1997-1998). Ένα χρόνο αργότερα ξεκίνησε την ειδικότητά της στη Γενική Χειρουργική στη Χειρουργική Κλινική του Γ.Π.Ν.Α. «Σισμανόγλειο» (1999-2000).

Η μαιευτήρας-χειρουργός γυναικολόγος Σοφία Καλογήρου εργάστηκε ως ειδικευόμενη μαιευτήρας-χειρουργός γυναικολόγος στην Α΄Μ/Γ κλινική του Γ.Π.Ν.-Μ. «Έλενα Βενιζέλου» (2000-2004). Το 2004 πήρε και τον τίτλο ειδικότητας Μαιευτικής-Γυναικολογίας.

Στο μεσοδιάστημα έκανε μετεκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο του Μπάρι της Ιταλίας στην Υστεροσκόπηση και Υστεροσκόπηση εξωτερικού ιατρείου και στη Γυναικολογική Ενδοσκόπηση υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Stefano Bettocchi (2002 και 2004), ενός από τους καλύτερους ενδοσκόπους διεθνώς. Αυτή της η εξειδίκευση την ώθησε να οργανώσει και να στήσει το 2002, το Εξωτερικό ιατρείο Υστεροσκόπησης του Νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου», υπό τη διεύθυνση του Παναγιώτη Σκολαρίκου. Το ιατρείο αυτό ήταν κάτι πρωτοποριακό τόσο για την εποχή του όσο και για τα ελληνικά δεδομένα. Επίσης το 2003 η μαιευτήρας-χειρουργός γυναικολόγος Σοφία Καλογήρου ήταν ενεργό μέλος της οργανωτικής επιτροπής του σεμιναρίου για την Υστεροσκόπηση Εξωτερικού Ιατρείου με live χειρουργείο από τον καθηγητή Stefano Bettocchi.

Πού θα βρείτε τη μαιευτήρα-χειρουργό γυναικολόγο Σοφία Καλογήρου

Από το 2005 έως σήμερα η Σοφία Καλογήρου είναι υπεύθυνη ειδικευμένη μαιευτήρας-χειρουργός γυναικολόγος, συνεργάτης του Μαιευτηρίου Μητέρα, του Λητώ και της κλινικής Λευκός Σταυρός Αθηνών. Παράλληλα διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Λ. Πεντέλης 12-14, Χαλάνδρι Αττικής.
Η Σοφία Καλογήρου μιλάει Ιταλικά, Αγγλικά και Γαλλικά.
Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

Συνέδρια

Η μαιευτήρας-χειρουργός γυναικολόγος Σοφία Καλογήρου έχει συμμετάσχει σε παγκόσμια, πανευρωπαϊκά και πανελλήνια συνέδρια Μαιευτικής-Γυναικολογίας και Γυναικολογικής Ενδοσκόπησης, ενώ έχει κάνει ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις.

Μαιευτήρας-Χειρουργός Γυναικολόγος Σοφία Καλογήρου-συγγραφική δραστηριότητα

 • Η αποτελεσματικότητα της υστεροσκόπησης στη θεραπεία καλοήθων ενδομητρικών ανωμαλιών. Π. Σκολαρίκος, Σ. Καλογήρου, Δ.Γεωργίου, Π.Μπουρντά, Γ.Αλεξανδρής, Π.Μπόγρης, Ε. Κωνσταντινίδου.
 • Ο ρόλος της υστεροσκόπησης στην διερεύνηση των γυναικών με ιστορικό καθ’έξιν αποβολών. Σ.Καλογήρου, Σ.Δρίτσας, Θ.Αυγουστίδης, Χ.Αντουέρα, Κ.Λιαργκόβας, Π.Ασημής, Δ.Γεωργίου, Π.Μπουρντά, Γ.Αλεξανδρής, Π. Μπόγρης, Ε.Κωνσταντινίδου, Π.Σκολαρίκος.
 • Γονιμότητα μετά από επεμβατική υστεροσκόπηση για την αντιμετώπιση καλοήθων ενδομητρικών ανωμαλιών. Δ.Γεωργίου, Σ. Καλογήρου, Π.Μπουρντά, Γ.Αλεξανδρής, Π.Μπόγρης, Ε.Κωνσταντινίδου, Ε.Μεταξάκης, Σ.Δρίτσας, Θ.Αυγουστίδης, Κ.Λιαργκόβας, Χ.Αντουέρα, Π.Ασημής, Σ.Τσούκαλος, Π.Σκολαρίκος.
 • Διεισδυτική μύλη κύηση με απομακρυσμένες μεταστάσεις, Π.Σκολαρίκος, Σ.Καλογήρου, Θ.Αυγουστίδης, Κ.Λιαργκόβας, Π.Μπουρντά, Π.Μπόγρης, Δ.Γεωργίου, Γ.Αλεξανδρής, Ε.Κωνσταντινίδου, Ν.Μαλάμος.
 • Η αξία της υστεροσκόπησης σε γυναίκες υποψήφιες για εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF). Π.Μπουρντά, Σ.Τσούκαλος, Θ.Αυγουστίδης, Χ.Αντουέρα, Κ.Λιαργκόβας, Π.Ασημής, Σ.Καλογήρου, Δ.Γεωργίου, Γ.Αλεξανδρής, Π. Μπόγρης, Ε.Κωνσταντινίδου, Π. Σκολαρίκος.
 • Συσχέτιση σημαντικά αυξημένων τιμών b-HCG στις πρώτες εβδομάδες της κύησης με την εμφάνιση μερικής μύλης κύησης, την συνύπαρξη χρωμοσωμικών ανωμαλιών του κυήματος και εν τέλει πρόγνωση της κύησης. Γ.Αλεξανδρής, Σ.Δρίτσας, Σ.Καλογήρου, Δ.Γεωργίου, Π.Μπουρντά, Π.Μπόγρης, Ε.Κωνσταντινίδου, Π.Σκολαρίκος.
 • Γονιμότητα μετά από υστεροσκοπική αφαίρεση ενδομητρικού διαφράγματος, Π.Σκολαρίκος, Σ.Καλογήρου, Δ.Γεωργίου.
 • Υστεροσκόπηση ιατρείου: Αξιολόγηση της διαγνωστικής ακρίβειας σε σύγκριση με τα ιστολογικά ευρήματα των υστερεκτομικών παρασκευασμάτων, Π.Σκολαρίκος, Σ.Καλογήρου, Δ.Γεωργίου.
 • Έγκυος με σύνδρομο Waardenburg. Προγεννητικός έλεγχος. Π.Μπόγρης, Ε.Τσούκαλος, Χ.Αντουέρα, Π.Ασημής, Δ.Γεωργίου, Π.Μπουρντά, Σ.Καλογήρου, Γ.Αλεξανδρής, Ε.Κωνσταντινίδου, Β.Καπετάνιος, Κ.Πάγκαλος, Π.Σκολαρίκος.
 • Η χρήση της διαθερμίας Versapoint στην υστεροσκόπηση ιατρείου και στην επεμβατική υστεροσκόπηση. Π.Σκολαρίκος, Σ.Καλογήρου.

Ξένες εργασίες

 • The use of Versapoint in the office and operative hysteroscopy. P.Skolarikos, S.Kalogirou.
 • Fertility after hysteroscopic resection of endometrial septum. P.Skolarikos, S.Kalogirou.
 • Efficacy of hysteroscopy in the treatment of bening intauterine pathology. S.Kalogirou, P.Skolarikos.
 • Serous papillary carcinoma arising in a paratubal cyst. A case report. S.Dritsas, S.kalogirou, D.Georgiou, P.Mpournta, G.Alexandris, P.Mpogris, A.Stylianidou, P.Skolarikos.


Βραβεία που απονεμήθηκαν στη Μαιευτήρα-Χειρουργό Γυναικολόγο Σοφία Καλογήρου

2ο Βραβείο στο 12ο Ετήσιο congress της Διεθνούς Εταιρείας Γυναικολογικής Ενδοσκόπησης στο Κανκούν του Μεξικό για το Poster: Hysteroscopic evaluation of the Uterine cavity before and after thermal balloon endometrial ablation in women with menorrhagia, P.Skolarikos, S.Kalogirou.

Υπηρεσίες

Από τον καθιερωμένο ετήσιο γυναικολογικό έλεγχο μέχρι τις γυναικολογικές παθήσεις, οι υπηρεσίες στο ιατρείο περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα ιατρικών πράξεων προς όφελος της γυναίκας, με σεβασμό και ευαισθησία για την κάθε περίπτωση.

Οι υπηρεσίες που προσφέρονται στο ιατρείο της Σοφίας Καλογήρου, μαιευτήρα-χειρουργού γυναικολόγου περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τις εξής:

 • Πλήρης γυναικολογικός έλεγχος (κλινική εξέταση, τεστ- Παπ, υπερηχογράφημα 4D τελευταίας γενιάς)
 • Ψηλάφηση μαστών
 • Κολποσκόπηση -βιοψία τραχήλου-κόλπου-αιδοίου
 • Έλεγχος γονιμότητας
 • Παρακολούθηση κύησης
 • Παθολογία της κύησης και παρακολούθηση κύησης υψηλού κινδύνου
 • Υστεροσκόπηση - Λαπαροσκόπηση
 • Εμμηνόπαυση
 • Εφηβική γυναικολογία
 • Εφαρμογή Laser (αφαίρεση κονδυλωμάτων, σύσφιξη και ανάπλαση κόλπου και αιδοίου, ακράτεια, ατροφία κατά την εμμηνόπαυση) κ.ά.

Όλες οι υπηρεσίες προσφέρονται από την Σοφία Καλογήρου, μαιευτήρα-χειρουργό γυναικολόγο. Το ιατρείο βρίσκεται στο κέντρο του Χαλανδρίου και είναι εξοπλισμένο με μηχανήματα νέας γενιάς, όπως ο υπέρηχος 4D που χαρακτηρίζεται για τη μεγάλη ακρίβεια και το Laser C02 - MonaLizaTouch που εφαρμόζεται σε χαλάρωση κόλπου, σμίλευση αιδοίου, ακράτεια ούρων, ανάπλαση κόλπου, αλλά και για εξάλειψη κονδυλωμάτων.

Ειδικά οι τελευταίες πράξεις που αφορούν στην εφαρμογή του laser είναι σημαντικό να γίνουν από μαιευτήρα-γυναικολόγο που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα την ανατομία της περιοχής. Η γυναικολόγος θα σας εξετάσει, ώστε να διαπιστώσει ότι είστε κατάλληλη για μια τέτοια διαδικασία. Η επιλογή ενός εξειδικευμένου γιατρού, είναι λοιπόν το κλειδί, τόσο για γυναικολογικά θέματα που έχουν να κάνουν με την υγεία όσο και για προβλήματα που άπτονται της λειτουργικότητας και της αισθητικής της ευαίσθητης περιοχής.

Φωτογραφίες

Thumb_iatreio04 Thumb_iatreio03 Thumb_iatreio02 Thumb_iatreio01 Thumb_iatreio06

Χάρτης