ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ - ΗΡΑ

Γράμμου 76, Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων ΗΡΑ 1 Κρήτη - Ν. Ηρακλείου 71307
2810 244174
Κάτω Γούβες , Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων ΗΡΑ 2 Κρήτη - Ν. Ηρακλείου 70014
28970 43388
Περιοχή, Κρήτη
6972 824996 http://www.iracare.gr iraheraklion@yahoo.gr

Βιογραφικό

Γνωριμία με τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων ΗΡΑ 1 και ΗΡΑ 2

Από το 1994 που ξεκίνησε η πρώτη μας Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων  μέχρι σήμερα, οι Μονάδες ΗΡΑ λειτουργούν  με σκοπό την φροντίδα και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής ηλικιωμένων ατόμων που δεν έχουν την ικανότητα αυτόνομης διαβίωσης. Στόχος μας, είναι η παροχή υψηλής ποιότητας  υπηρεσιών διαβίωσης πάντα με σεβασμό και αξιοπρέπεια στον άνθρωπο.
Το ΗΡΑ 1 βρίσκεται στον Πόρο  στην οδό Γράμμου 76 στο Ηρακλείου Κρήτης και το ΗΡΑ 2 στις Κάτω Γούβες Ηρακλείου αντίστοιχα. 
Στους πρόσφατα ανακαινισμένους χώρους υψηλής αισθητικής των μονάδων ΗΡΑ παρέχεται άριστο επίπεδο διαβίωσης στους ηλικιωμένους,  που διασφαλίζεται τόσο από τις κατάλληλες υποδομές, όσο και από το έμπειρο - εξειδικευμένο προσωπικό μας, και τη φιλοσοφία του "οικογενειακού" περιβάλλοντος των μονάδων μας. Για το λόγο αυτό η περίθαλψη των ηλικιωμένων γίνεται σε ειδικά και άρτια εξοπλισμένους χώρους στέγασης, διατροφής, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ψυχαγωγίας, δημιουργικής απασχόλησης και προστασίας για ηλικιωμένα άτομα.
Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων Ηρα 1 και Ηρα 2 σημαίνει: γνώση, εξειδίκευση, αγάπη και παροχή υπηρεσιών πάντα με σεβασμό στον άνθρωπο.

ΠΡΟΦΙΛ ΣΤΕΛΕΧΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΗΡΑ 1: ΣΜΥΡΝΙΩΤΑΚΗ ΑΡΕΤΗ
Κοινωνική Λειτουργός,  MPH  Δημόσιας Υγείας και Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας Πανεπιστημίου Κρήτης, Τμήμα Κοινωνικής Ιατρικής.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΗΡΑ 2: ΣΚΑΛΙΔΑΚΗ ΚΑΛΛΙΑ Κοινωνική Λειτουργός.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ  ΤΟΥ  ΗΡΑ-1 ΚΑΙ ΗΡΑ-2 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ:  Πατεράκης Εμμανουήλ, Γενικός Γιατρός Sensorial Remodulation  Eurithmia Federasione Italiana Scuola Agopundura Docende Formazione  F.I.S.A.- I.C.M.A.R.T.
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ: Γρηγοράκη Νίκη
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ:  Μαρία Διβινή
ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟI:
1. Παπαδάκης Αντώνης: Univercity of Brighton Bsc (Hons) Pharmacy
2. Λαγουδάκης Κων/νος:
- University of veterinary and pharmaceutical sciences  Brno Φαρμακευτική Ειδικότητα στην Κλινική Χημεία
-Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης  Μοριακή Βιολογία και Γενετικής
ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ: Χαριτάκης Αλέξανδρος MD, MPH
ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ: Φωτόπουλος  Ανδρέας
«ΔΙΑΒΑΖΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΆΛΛΟΥΣ» Οργάνωση Εθελοντών - αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.


Τρόπος Λειτουργίας των Μονάδων ΗΡΑ

Στις  Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων ΗΡΑ  υπό την αιγίδα του διευθυντή μας κ. Αντώνη Καλογεράκη, οι ηλικιωμένοι βρίσκουν μια δεύτερη οικογένεια και ένα ζεστό περιβάλλον φροντίδας. Γρήγορα μαζί μας νιώθουν την αγάπη, την προστασία και την ασφάλεια που χρειάζονται για να έχουν πραγματικά, καλή Ποιότητα Ζωής στη Τρίτη ηλικία.

Οι Κοινωνικοί  Λειτουργοί κ. Αρετή Σμυρνιωτάκη, υπεύθυνη στο ΗΡΑ 1,  και  η  κ. Σκαλιδάκη Καλλιόπη στο ΗΡΑ 2  φροντίζουν για την εύρυθμη λειτουργία των  Μονάδων μας, την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ηλικιωμένων και την συνεργασία με φορείς της κοινότητας. Η διεπιστημονική ομάδα συνεργατών των ΗΡΑ, και το έμπειρο ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό μας, με καθοδήγηση από τον γενικό γιατρό κ. Πατεράκη Εμμανουήλ, διασφαλίζουν την παρακολούθηση και υποστήριξη της υγείας των ηλικιωμένων σε 24ωρη βάση. Στις Μονάδες ΗΡΑ υπάρχουν κατάλληλα εξοπλισμένοι χώροι φυσικοθεραπευτηρίου,  ιατρείου, κουζίνας, λουτρού, πρόσφατα ανακαινισμένα σαλόνια και τραπεζαρίες υψηλής αισθητικής. Στα δωμάτια υπάρχει κουδούνι ασφαλείας για άμεση κλίση νοσηλευτών, τηλεοράσεις, κρεβάτια, με  νοσοκομειακές κινήσεις, υπάρχει  κεντρική θέρμανση και σε όλους τους χώρους η καθαριότητα είναι η υποδειγματική. Η κουζίνα των ΗΡΑ  προσφέρει ισορροπημένη παραδοσιακή Κρητική Διατροφή υπό την επίβλεψη της διατροφολόγου κ. Γρηγοράκη Νίκης, προσαρμοσμένη στις ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες κάθε ηλικιωμένου.

Με βάση τη γνώση και την εμπειρία πολλών ετών λειτουργίας, οι Μονάδες  ΗΡΑ  συμμετέχουν με εργασίες, σε συνέδρια και δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά. Προσπαθώντας πάντα να προσφέρουμε στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων, με σεβασμό και ευαισθησία στις ανάγκες της Τρίτης και Τέταρτης ηλικίας, οι Μονάδες ΗΡΑ θα είναι πάντα μια ανοιχτή αγκαλιά γεμάτη αγάπη και φροντίδα για τους ηλικιωμένους.

 

Ωράριο

Ανοικτά όλο το 24ωρο

Ωρες Επισκεπτηρίου:
09.00 - 12.00 &
16.00 - 19.00

Υπηρεσίες

• Διεπιστημονικό προσωπικό (Ιατρός, Νοσηλευτές, Φυσικοθεραπευτής, Κοινωνική Λειτουργός).
• Νοσηλευτική 24ωρη φροντίδα και παρακολούθηση.
• Περιποίηση αισθητικής και καλλωπισμός εξωτερικής εμφάνισης.
• Αγωγή φαρμάκων υπό την εποπτεία του γιατρού μας και δυνατότητα εκτέλεσης συνταγών σε συνεργαζόμενο φαρμακείο ή φαρμακείο της επιλογής σας.
• Ψυχοκοινωνική υποστήριξη και συμβουλευτική
• Ομάδες - δράσεις - εκδηλώσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα.
• Συνεργασία με άλλες δομές της κοινότητας και εξωτερικούς φορείς.
• Σύγχρονες υποδομές ευρωπαϊκών προδιαγραφών και προτύπων για Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.
• Αναλώσιμο υλικό 1ης κατηγορίας (πάνες, ιατρικά επιθέματα κ.τ.λ.).
• 5 γεύματα ημερησίως (πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό, βραδινό).
• Συνεχή επαγγελματική καθαριότητα σε όλους τους χώρους.
• Πλυντήρια  - Στεγνωτήρια - Ιματισμός στο χώρο της Μονάδας.
• Επιστημονικές Μελέτες - Συμμετοχή σε συνέδρια
• Συνεχής επιμόρφωση του προσωπικού

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Αυτό το κάνουμε για να κατανοήσουμε καλύτερα το πώς χρησιμοποιούν οι επισκέπτες τον ιστότοπό μας και να σας προσφέρουμε μια εξατομικευμένη εμπειρία. Συνεχίζοντας αποδέχεστε τους όρους χρήσης.