Ανησυχητικά ευρήματα στην Ιταλία: Περισσότερες από 200 αποικίες βακτηρίων βρέθηκαν στα κουτιά των ντελιβεράδων

Μια ανησυχητική έρευνα δημοσιεύει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, η οποία έκανε έρευνα για το κατά πόσο είναι καθαρά τα «κουτιά» των ντιλιβεράδων όπου μεταφέρουν το φαγητό μας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα αποτελέσματα ήταν ανησυχητικά, εφόσον σε έναν από τους «κύβους» μιας από τις σημαντικότερες εταιρείες στην παράδοση φαγητού κατ’ οίκον στην Ιταλία, βρέθηκαν περισσότερες από 200 αποικίες βακτηρίων. Μάλιστα το δοχείο σε πρώτη όψη «φαινόταν καθαρό».


Όπως υπογραμμίζεται στο σχετικό άρθρο της Gambero Rosso, «οι κανόνες (υγιεινής) υπάρχουν και είναι αυστηροί, αλλά δυστυχώς οι εταιρείες δεν τους τηρούν στην πραγματικότητα» εφόσον «ελλείψει ελέγχων, οι εταιρείες διανομής φαγητού είναι αδύναμες στην εκπαίδευση του προσωπικού τους, όπως προβλέπουν τα εθνικά και ευρωπαϊκά πρότυπα».


Αναλυτικά, και παρόλο που το συμβόλαιο των riders – οι οποίοι στην Ιταλία κινούνται σε μεγάλο βαθμό με ποδήλατα, περίπου 30.000 ανά την επικράτεια – συνιστά «τη διατήρηση καθαρών δοχείων» με «καθημερινό καθαρισμό με σαπούνι και απολυμαντικό», οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με το κόστος του απορρυπαντικού, με το οποίο επιβαρύνονται, αλλά και με το γεγονός πως συχνά τελούνται μαθήματα καθαρισμού σε ανθρώπους που έχουν δυσκολία με την γλώσσα – Ιταλικά, στην προκειμένη.


Ανησυχητικά ευρήματα στην Ιταλία: Περισσότερες από 200 αποικίες βακτηρίων βρέθηκαν στα κουτιά των ντιλιβεράδων

επόμενο άρθροnext-article

Διανομέας (Unsplash)Διανομέας (Unsplash)

Μια ανησυχητική έρευνα δημοσιεύει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, η οποία έκανε έρευνα για το κατά πόσο είναι καθαρά τα «κουτιά» των ντιλιβεράδων όπου μεταφέρουν το φαγητό μας.



Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα αποτελέσματα ήταν ανησυχητικά, εφόσον σε έναν από τους «κύβους» μιας από τις σημαντικότερες εταιρείες στην παράδοση φαγητού κατ’ οίκον στην Ιταλία, βρέθηκαν περισσότερες από 200 αποικίες βακτηρίων. Μάλιστα το δοχείο σε πρώτη όψη «φαινόταν καθαρό».


Όπως υπογραμμίζεται στο σχετικό άρθρο της Gambero Rosso, «οι κανόνες (υγιεινής) υπάρχουν και είναι αυστηροί, αλλά δυστυχώς οι εταιρείες δεν τους τηρούν στην πραγματικότητα» εφόσον «ελλείψει ελέγχων, οι εταιρείες διανομής φαγητού είναι αδύναμες στην εκπαίδευση του προσωπικού τους, όπως προβλέπουν τα εθνικά και ευρωπαϊκά πρότυπα».


Αναλυτικά, και παρόλο που το συμβόλαιο των riders – οι οποίοι στην Ιταλία κινούνται σε μεγάλο βαθμό με ποδήλατα, περίπου 30.000 ανά την επικράτεια – συνιστά «τη διατήρηση καθαρών δοχείων» με «καθημερινό καθαρισμό με σαπούνι και απολυμαντικό», οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με το κόστος του απορρυπαντικού, με το οποίο επιβαρύνονται, αλλά και με το γεγονός πως συχνά τελούνται μαθήματα καθαρισμού σε ανθρώπους που έχουν δυσκολία με την γλώσσα – Ιταλικά, στην προκειμένη.



Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται έλεγχοι για τις συνθήκες υγιεινής κάτω από τις οποίες μεταφέρονται τα φαγητά από τους ντελιβεράδες. Η La Repubblica υπενθυμίζει πως τον Ιανουάριο του 2020 στο Τορίνο, λίγες μέρες πριν ξεκινήσει η πανδημία, κάποιες συσκευασίες που μετέφεραν riders δεν βρέθηκαν σφραγισμένες, με κίνδυνο μόλυνσης από ιούς και βακτήρια. Τότε μάλιστα αναδείχθηκε και το πρόβλημα της θερμοκρασίας, εφόσον συχνά τα εστιατόρια συσκεύαζαν μαζί ζεστά και κρύα τρόφιμα, με πιθανότητες υγειονομικού κινδύνου.

πηγή : https://www.ethnos.gr/health/article/268047/anhsyxhtikaeyrhmatasthnitaliaperissoteresapo200apoikiesbakthrionbrethhkanstakoytiatonntiliberadon?fbclid=IwAR3XwjZ8dsF6JScq8vsMDch7sEddGabAXi447ZlaboJ7cyo8oO7TexgDH_I

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Αυτό το κάνουμε για να κατανοήσουμε καλύτερα το πώς χρησιμοποιούν οι επισκέπτες τον ιστότοπό μας και να σας προσφέρουμε μια εξατομικευμένη εμπειρία. Συνεχίζοντας αποδέχεστε τους όρους χρήσης.