Άγνωστα σημάδια ότι ο θυρεοειδής δεν λειτουργεί φυσιολογικά!


Ο θυρεοειδής αδένας παίζει σημαντικό ρόλο σε πολλές λειτουργίες του σώματος, μία εκ των οποίων είναι η απώλεια και η αύξηση του σωματικού βάρους.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Κλινικών Ενδοκρινολόγων, οι γυναίκες είναι 10 φορές πιο πιθανό να εκδηλώσουν πρόβλημα στον θυρεοειδή αδένα συγκριτικά με τους άνδρες.

Ο θυρεοειδής αδένας παράγει την θυρεοειδική ορμόνη (TH), η οποία ρυθμίζει, μεταξύ άλλων, τη θερμοκρασία του σώματος, τον μεταβολισμό και τους παλμούς της καρδιάς.

Όταν ο θυρεοειδής αδένας υπερλειτουργεί ή υπολειτουργεί (υπερθυρεοειδισμός ή υποθυρεοειδισμός) εκδηλώνονται διάφορα συμπτώματα, όπως αύξηση του βάρους, υψηλή πίεση, δυσκολία συγκέντρωσης, αδύναμα μαλλιά, ταχυκαρδίες, υψηλή χοληστερίνη, αλλαγές στην όρεξη και την γεύση, μυικοί πόνοι κ.α.

Δείτε πέντε σχετικά άγνωστα συμπτώματα που επίσης δείχνουν ότι ο θυρεοειδής σας δεν λειτουργεί σωστά:Πηγή: https://www.onmed.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Αυτό το κάνουμε για να κατανοήσουμε καλύτερα το πώς χρησιμοποιούν οι επισκέπτες τον ιστότοπό μας και να σας προσφέρουμε μια εξατομικευμένη εμπειρία. Συνεχίζοντας αποδέχεστε τους όρους χρήσης.