Blog_offers

Βρίσκεστε Εδώ:

Τσολάκης Κωνσταντίνος | Ειδικός Ορθοδοντικός

Medium_tsolakis_arthro

Τα ιατρεία μας βρίσκονται σε πλήρως ανακαινισμένους χώρους, οι οποίοι σχεδιάστηκαν ώστε να είναι ευχάριστοι στους ασθενείς και παράλληλα λειτουργικοί. Το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό μας, με μακροχρόνια εμπειρία, εγγυάται την καλύτερη δυνατή περίθαλψή σας.

Οι συνθήκες υγιεινής αποτελούν προτεραιότητα μας και για αυτόν το σκοπό χρησιμοποιούμε τα πιο σύγχρονα μέσα και τεχνικές αποστείρωσης των εργαλείων και απολύμανσης των χώρων. Με τη βοήθεια πλήρους φωτογραφικού αρχείου και  επίδειξης ήδη θεραπευμένων περιστατικών, θα ενημερωθείτε λεπτομερώς για την ορθοδοντική θεραπεία που θα σας προτείνουμε. Με την βοήθεια σύγχρονου  διαγνωστικού ψηφιακού ορθοπαντομογράφου θα έχετε μια άμεση εκτίμηση της κατάστασης του οδοντικού σας φραγμού και θα κατανοήσετε το προτεινόμενο σχέδιο θεραπείας.

ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΣΙΔΕΡΑΚΙΑ
Τα κλασικά σιδεράκια έχουν άριστα αποτελέσματα, υπερέχουν σε ιδιότητες από τις αόρατες τεχνικές και συντομεύουν το χρόνο θεραπείας. Με τη βοήθεια χρωματιστών προσδέσεων δίνουν μια όμορφη εικόνα στο χαμόγελό σας, που ανανεώνεται κάθε φορά που επισκέπτεστε το ιατρείο.

ΚΙΝΗΤΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
Χρησιμοποιούνται συνήθως για να προετοιμάσουν το έδαφος για τις μόνιμες συσκευές (σιδεράκια) δημιουργώντας χώρους και βοηθώντας την σωστή ανάπτυξη των γνάθων. Ώντας κινητές έχουν το πλεονέκτημα να αφαιρούνται για τη σωστή καθημερινή υγιεινή τόσο των δοντιών όσο και των συσκευών. Επίσης χρησιμοποιούνται και για την διατήρηση του Ορθοδοντικού αποτελέσματος.

ΑΟΡΑΤΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ

ΔΙΑΦΑΝΟΙ ΝΑΡΘΗΚΕΣ
Η Ορθοδοντική μαζί με τους υπόλοιπους κλάδους της Οδοντιατρικής είναι η επιστήμη που εκτός από υγεία χαρίζει όμορφο χαμόγελο σε ανθρώπους κάθε ηλικίας. Ένα όμορφο, φωτεινό, υγειές χαμόγελο, κολακεύει όλους μας και χαρίζει γοητεία σε κάθε άνδρα και γυναίκα.
Οι αισθητικές απαιτήσεις όμως της καθημερινής μας ζωής, οδήγησαν στην αναζήτηση νέων τεχνικών για όσα άτομα -συνήθως ενήλικες- θέλουν να κάνουν ορθοδοντική θεραπεία αλλά τα κλασικά σιδεράκια τους αποθαρρύνουν. Αυτές οι τεχνικές ονομάζονται αόρατες και είναι η θεραπεία με διάφανα σιδεράκια (clear braces), η γλωσσική τεχνική και η θεραπεία με διάφανους νάρθηκες.

Η θεραπεία με διάφανους νάρθηκες είναι η πιο σύγχρονη τεχνική και αναπτύχθηκε την προηγούμενη δεκαετία χάρη στην ανάπτυξη της υψηλής τεχνολογίας και στις εξελίξεις των βιουλικών.
Οι νάρθηκες αυτοί αποτελούνται  από διάφανο υποαλλεργικό ακρυλικό υλικό  και  κατασκευάζονται σε εξειδικευμένα εργαστήρια με την βοήθεια ηλεκτρονικών  υπολογιστών. Ανάλογα με την δυσκολία του προβλήματος χρησιμοποιούμε έναν αριθμο από νάρθηκες οι οποίοι προοδευτικά  μετακινούν τα δόντια προς την επιθυμητή κατεύθυνση χαρίζοντάς σας ένα όμορφο χαμόγελο.

   

Τα πλεονεκτήματα  αυτής της τεχνικής είναι: η αισθητική εμφάνιση, η δυνατότητα να αφαιρεθούν εύκολα και γρήγορα όταν υπάρχει μια σημαντική προσωπική ή επαγγελματική συνάντηση, δεν επιβαρύνουν ιδιαίτερα την στοματική υγιεινή και δεν τραυματίζουν τα χείλη και τα ούλα. Επίσης η θεραπεία μπορεί να συνεχισθεί και απο μεγάλη απόσταση μιας που δεν είναι αναγκαίες οι τακτικές ενεργοποιήσεις.

Τα μειονεκτήματα  είναι ότι με τους διάφανους νάρθηκες δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν όλες οι ορθοδοντικές ανωμαλίες. Χρησιμοποιούνται κυρίως για ήπια ορθοδοντικά προβλήματα ή μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνδιασμό με τις υπόλοιπες αόρατες τεχνικές (διάφανα σιδεράκια – γλωσσική τεχνική) σε πιο σύνθετα προβλήματα.
Πριν να ξεκινήσουμε την θεραπεία με διάφανους νάρθηκες πρέπει να γίνει ακτινολογικός έλεγχος του στόματός μας και να γίνουν όλες οι οδοντιατρικές εργασίες που μπορεί να χρειάζονται. Για τους ενήλικες ασθενείς είναι απαραίτητη η επίσκεψη και σε περιοδοντολόγο για έλεγχο της υγείας του περιοδοντίου (ούλα και ιστοί που στηρίζουν τα δόντια).

Για να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα πρέπει να είμαστε απόλυτα τυπικοί τόσο με τις ώρες που φοράμε τους νάρθηκες όσο και με τη σωστή τους  εναλλαγή.


ΔΙΑΦΑΝΑ ΣΙΔΕΡΑΚΙΑ
Χρησιμοποιούνται συνήθως στη θεραπεία ενηλίκων. Με την βοήθεια διάφανων συρμάτων και ελαστικών προσδέσεων προσφέρουν ένα τέλειο αισθητικό αποτέλεσμα για όσους αποθαρρύνονται από την χρήση κλασικών συσκευών.

ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ
Οι συσκευές (σιδεράκια) τοποθετούνται στην εσωτερική πλευρά των δοντιών (γλωσσική επιφάνεια) για αισθητικούς λόγους. Έχουν το πλεονέκτημα της πιο αισθητικής τεχνικής, χρησιμοποιούνται αποκλειστικά σε ενήλικες και μπορούν να συνδυαστούν με τις υπόλοιπες αόρατες τεχνικές. Το μειονέκτημα των συσκευών αυτών έγκειται στη τεχνική δυσκολία τόσο της τοποθέτησης όσο και της ενεργοποίησής των εξού και το πολύ υψηλό κόστος της θεραπείας. Επίσης πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν μας τυχόν αλλαγές στην ομιλία και μικροτραυματισμούς στη γλώσσα.

Γραφείο 1o: Ασκληπιού 21, (3ος όροφος), 412 22, Ν. Λάρισας - Λάρισα
Τηλ.: 2410 533198

Γραφείο 2o: Αχιλλέως 8, Φάρσαλα, 40300, Ν. Λάρισας - Λάρισα
Τηλ.: 24910 28003

Κιν: 6936 529250
Email: info@tsolakisbraces.gr
Website: http://www.tsolakisbraces.gr

 

« Επιστροφή