Blog_offers

Βρίσκεστε Εδώ:

Τι να κάνεις όταν όλα πάνε στραβά

Medium_sadeq-mousavi-674422-unsplash

Υπάρχουν κάποιες μέρες που είναι σαν να έχει γυρίσει η γη ανάποδα και να μην πηγαίνει τίποτα καλά. Ο πρωινός καφές χύνεται στο λευκό σου παντελόνι λίγο πριν φύγεις από το σπίτι, το αυτοκίνητο δυσκολεύεται να πάρει μπρος, πέφτεις σε σκουπιδιάρικο, και όταν φτάνεις αργοπορημένος στη δουλειά, ο υπολογιστής σου έχει κρασάρει.

Τέτοιες μέρες το μόνο που θέλεις είναι να κουβαριαστείς κάτω από μια βαριά κουβέρτα και να κοιμηθείς μέχρι να έρθουν όλα ξανά στη θέση τους. Έλα όμως που η ζωή δε λειτουργεί έτσι. Αντί να κρυφτείς από τον κόσμο, αναγκάζεσαι να βγεις στους κρύους δρόμους και να κάνεις υπομονή, περιμένοντας την επόμενη καταστροφή.

Πώς θα τα βγάλεις πέρα λοιπόν μέχρι να τελειώσει αυτή η βγαλμένη από την κόλαση ημέρα;
Αυτά είναι τα 5 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις όταν όλα πάνε στραβά.

- Το πρώτο πράγμα που έκαναν παλιά οι γιατροί όταν γεννιόταν ένα μωρό ήταν να το χτυπήσουν για να πάρει την πρώτη του ανάσα. Έτσι και εσύ, το πρώτο και το πιο απλό πράγμα που πρέπει να κάνεις για να επιβιώσεις είναι να αναπνεύσεις. Βρες ένα ήρεμο σημείο, κάθισε κάτω, και πάρε δέκα βαθιές εισπνοές και εκπνοές. Προσπάθησε να μη σκέφτεσαι πόσο χάλια πάει η μέρα σου. Αντίθετα, επικεντρώσου στην αναπνοή σου και μόνο εκεί.

- Η πρώτη μας αντίδραση όταν κάτι πάει στραβά είναι να το χτυπήσουμε, κλοτσήσουμε, πετάξουμε, πράγμα το οποίο μετανιώνουμε αμέσως μετά. Όσο και να έχεις θυμώσει, η παρόρμηση της στιγμής θα σε οδηγήσει σε ακραίες αντιδράσεις οι οποίες όχι μόνο δε θα λύσουν το πρόβλημα σου, αλλά θα το επιτείνουν. Κάνε ένα διάλειμμα για μερικά λεπτά και γύρνα πίσω όταν είσαι πια αρκετά ψύχραιμος για να βρεις τη λύση. Αν το πρόβλημα επιμένει παρ’όλα αυτά, άφησε το στην άκρη για αργότερα που θα έχεις πιο καθαρό μυαλό.

Φτιάξε ένα πλάνο δράσης. Από το πιο απλό, όπως το να βρεις ένα τσαγκάρικο για το σπασμένο σου τακούνι, μέχρι τη διαχείριση πραγματικών εργασιακών κρίσεων, η δράση είναι καλύτερη από την μεμψιμοιρία. Αν ο Τζακ έβαζε τα κλάματα στη θέα του γίγαντα, δε θα είχε γίνει ποτέ θρύλος. Αντίθετα, οπλίστηκε με θάρρος δυσανάλογο του ύψους του και έκανε αυτό που ήξερε να κάνει καλύτερα: πάλεψε.

Σταμάτα τις αρνητικές σκέψεις που σε οδηγούν σε ένα downward spiral. Επειδή μια μέρα είναι κακή, δεν είναι κακή όλη σου η ζωή. Δε γίνεται να έχει λιακάδα κάθε πρωί, κάποια στιγμή θα βρέξει. Είτε θα βρεις τρόπο να προστατευτείς, είτε θα γίνεις μούσκεμα.

- Μην ξεχνάς το πιο βασικό: αυτή η κακή μέρα δεν είναι η υπόλοιπη ζωή σου. Όλα είναι προσωρινά. Αύριο ξεκινάει μια καινούρια μέρα, και όλα μπορεί να είναι διαφορετικά. Σφίξε τα δόντια, οπλίσου με υπομονή, και βγες στη μάχη. Κάνε το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, κι αν χάσεις τη μάχη, υπάρχει ένας ολόκληρος πόλεμος για να κερδίσεις.

Λοιπόν, εσύ τι κάνεις όταν πάνε όλα στραβά;


Πηγή: http://littlehopeflags.com
 

« Επιστροφή