Blog_offers

Βρίσκεστε Εδώ:

Κίνδυνος για τις γυναίκες το κόκκινο κρέας

Medium_kokkino_kreas

Σύµφωνα µε επιστηµονικές έρευνες, το µαγειρεµένο κόκκινο κρέας περιέχει καρκινογόνες ουσίες.
Για παράδειγµα, στις ΗΠΑ, οι εκτροφείς χορηγούν στα ζώα ορµόνες, υπολείµµατα των οποίων ίσως επηρεάζουν τον ανθρώπινο οργανισµό, εκτιµούν ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ. Η χορήγηση ορµονών στα εκτρεφόµενα ζώα απαγορεύεται στην Ευρώπη. Οι ερευνητές παρακολούθησαν από το 1989 έως το 2003, συνολικά, 90.000 Αµερικανίδες νοσοκόµες που δεν είχαν περάσει την εµµηνόπαυση, ζητώντας τους να συµπληρώνουν ανά τέσσερα χρόνια ερωτηµατολόγια
για τις διατροφικές τους συνήθειες.

Η υψηλή κατανάλωση κόκκινου κρέατος διαπιστώθηκε ότι αυξάνει το ρίσκο για τις µορφές καρκίνου του µαστού οι οποίες επιδεινώνονται από τις ορµόνες οιστρογόνο και προγεστερόνη.
Αντίθετα, δεν επηρεάζει την πιθανότητα εµφάνισης όγκων που µεγαλώνουν ανεξάρτητα από αυτές τις ορµόνες. Οι γυναίκες που κατανάλωναν 1,5 µερίδα κόκκινου κρέατος, ηµερησίως παρουσίαζαν διπλάσια πιθανότητα να εµφανίσουν καρκίνο του µαστού - στη διάρκεια της µελέτης - σε σχέση µε τις γυναίκες που δεν κατανάλωναν πάνω από τρεις µερίδες την εβδοµάδα, αναφέρουν οι ερευνητές στο Archives of Internal Medicine.

Οι γυναίκες που έτρωγαν πολύ κόκκινο κρέας ήταν, γενικά, πιθανότερο να καπνίζουν και να είναι παχύσαρκες, όµως η συσχέτιση µε τον αυξηµένο κίνδυνο καρκίνου παρέµεινε ακόµα και όταν αυτοί παράγοντες ελήφθησαν υπόψη.

« Επιστροφή